• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απήχηση – ρεκόρ! Ποια εφαρμογή έχουν «κατεβάσει» περισσότερο οι χρήστες των smartphones;

Απήχηση – ρεκόρ! Ποια εφαρμογή έχουν «κατεβάσει» περισσότερο οι χρήστες των smartphones;

Τόσο στο Android όσο και στο iOS, μια εφαρμογή κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών και «κατέβηκε» τις περισσότερες φορές στα smartphones κατά τον Αύγουστο.

Το TikTok ήταν η εφαρμογή που «κατέβηκε» περισσότερο, τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρείχε η υπηρεσία ανάλυσης, SensorTower.

Η κινεζική εφαρμογή έρχεται πρώτη ως προς τον αριθμό των λήψεων, τόσο από το App Store της Apple όσο και από το Google Play, φτάνοντας συνολικά τις 63,3 εκατομμύρια φορές.

Μάλιστα, η Βραζιλία και η Ινδονησία είναι οι δύο χώρες, στις οποίες το TikTok «κατέβηκε» τις περισσότερες φορές κατά τον προηγούμενο μήνα.

Το Facebook, το Instagram και το WhatsApp είναι, επίσης, από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που δεν ανήκουν στην κατηγορία των παιχνιδιών.

Ακόμα, σύμφωνα με το SensorTower, οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της Apple έδειξαν ενδιαφέρον για το Zoom, τη γνωστή εφαρμογή τηλεδιασκέψεων.

black and blue adidas smartphone on green grass

Όσον αφορά στους χρήστες Android, η εφαρμογή Snack Video που είναι παρόμοια με το TikTok, κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

Το TikTok έχει στοχοποιηθεί από την Ουάσινγκτον
Υπενθυμίζεται ότι, τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε δύο εκτελεστικές εντολές αναγκάζοντας την ByteDance, μια εταιρεία με έδρα την Κίνα που κατέχει το TikTok, να πουλήσει τα αμερικανικά της περιουσιακά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι οι δεσμοί της με το Πεκίνο αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

Το πρώτο διάταγμα, που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου, απαγορεύει συναλλαγές με την εφαρμογή εντός 45 ημερών και το δεύτερο, μια εβδομάδα αργότερα, δίνει στην ByteDance προθεσμία 90 ημερών προκειμένου να εξαγοραστεί από αμερικανική εταιρεία.


sputnik/photo unsplash