• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ανοσία για δύο χρόνια από τον συνδυασμό των εμβολίων Sputnik V και AstraZeneca»

«Ανοσία για δύο χρόνια από τον συνδυασμό των εμβολίων Sputnik V και AstraZeneca»

Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορεί να προστατεύει όσους έχουν εμβολιαστεί, ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με το ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca θα παρέχει ανοσία έναντι του ιού για δύο χρόνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Γκαμαλέγια (Gamaleya) που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός των εμβολίων θα μπορέσει να ενισχύσει το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με τη χρήση του σκευάσματος.

«Αυτό σημαίνει, ως αποτέλεσμα της χρήσης ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου που θα αποτελείται από δύο συστατικά, ότι τα κύτταρα μνήμης θα είναι πολύ καλύτερα δομημένα και το εμβόλιο προφανώς, θα προστατεύει όσους έχουν εμβολιαστεί όχι για 3 ή 4 μήνες, αλλά για τουλάχιστον δύο χρόνια, αν και ασφαλώς χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί αυτό» σημείωσε συγκεκριμένα.
Εν τω μεταξύ, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Ρωσία θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού το φθινόπωρο του 2021.

«Ελπίζω οι κλινικές δοκιμές να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε την πρώτη φάση ή τη δεύτερη φάση των δοκιμών. Διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν αντισώματα και να αναπτυχθεί κλινική φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει από πριν ποια χαρακτηριστικά είναι τα καλύτερα, ποιες τεχνολογίες και ποια φάρμακα έχουν πλεονεκτήματα. Μπορώ μόνο να πω ότι έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση σε αυτό -και αυτό είναι η μοναδική δυνατή επιλογή- να δοκιμάζουμε αρκετές τεχνολογίες καθώς αναπτύσσουμε το φάρμακο. Αυτό είναι που κάνουμε» τόνισε.
Το φάρμακο, όπως είπε, θα δίνεται με σταγόνες και η δράση του αναμένεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και δέκα ημερών.

sputnik/ photo video screenshot