Ανακοινώθηκε το ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης GR-1 που θα μπορεί να σηκώσει σχεδόν το βάρος του

Η κινεζική εταιρεία Fourier Intelligence λέει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 από τα ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης GR-1 της μέχρι το τέλος του 2023, δίνοντας την αξιοσημείωτη υπόσχεση ότι θα μπορούν να φέρουν σχεδόν το δικό τους βάρος.Η Fourier το αντιμετωπίζει ως ένα ρομπότ γενικής χρήσης, παρόμοιο με αυτά που φτιάχνει η Tesla , Figure και άλλοι, αλλά αναφέρεται ότι πιθανότατα είναι σχεδιασμένο ώστε η πρώιμη χρήση του να αφορά βοήθεια φροντίδας και φυσικοθεραπείας.

Τα μωβ κομμάτια που υπάρχουν γύρω από τους γοφούς του ρομπότ, είναι σχεδιασμένα τουλάχιστον για να μοιάζουν με τα είδη λαβών που θα βρείτε σε κάθε είδους συσκευές σε ένα κέντρο απεξάρτησης.

Με ύψος 165 cm (5 πόδια 5 ίντσες) και βάρος 55 κιλά (121 λίβρες), το GR-1, θα έχει μέγιστη ταχύτητα περπατήματος περίπου 5 km/h (3 mph). Οι αρθρώσεις του, όπως τα ρομπότ Tesla και Figure, θα προσφέρουν σχετικά μέτριους 40 βαθμούς ελευθερίας χρησιμοποιώντας ηλεκτρικούς ενεργοποιητές, σε αντίθεση με τα υδραυλικά συστήματα του bot Atlas από τη Boston Dynamics .

Αυτοί οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα είναι επίσης ισχυροί – οι μεγαλύτεροι, πιθανώς σε αυτούς τους γοφούς, θα μπορούν να παράγουν έως και 300 Nm (221 lb-ft) ροπής.

Η Fourier ισχυρίζεται ότι το GR-1 θα είναι σε θέση να χειριστεί φορτία έως και 50 κιλά (110 λίβρες) – σχεδόν το δικό του βάρος.

Σύμφωνα με το Euronews , αυτό θα επιτρέψει στο ανθρωποειδές να χειρίζεται εργασίες όπως η μεταφορά αντικειμένων (και μάλλον ελαφρών) ασθενών ανάμεσα σε κρεβάτια και αναπηρικά καροτσάκια.

«Καθώς προχωράμε, το GR-1 θα μπορούσε να είναι φροντιστής, θα μπορούσε να είναι βοηθός θεραπείας, μπορεί να είναι σύντροφος στο σπίτι για τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι», φέρεται να είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής Zen Koh. «Το ίδιο το σύστημα μπορεί να επιτύχει αυτο-ισορροπία στο περπάτημα και να εκτελέσει διαφορετικές εργασίες. Μπορούμε να το προγραμματίσουμε να κάθεται, να στέκεται και να πηδά. Μπορείτε να προγραμματίσετε τους βραχίονες να μαζεύουν σκεύη και εργαλεία και να εκτελούν εργασίες όπως επιθυμούν οι μηχανικοί».

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί