Αμερικανικός στρατός: Σύμβαση 98,5 εκατ. δολαρίων για ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης!

Ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε σύμβαση 98,5 εκατομμυρίων δολαρίων για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.


“Η Assured Information Security Inc., έχει αναθέσει σύμβαση 98.500.000 $ για λογισμικό και αναφορές. Αυτή η σύμβαση προβλέπει εργαλεία και τεχνικές βασισμένες σε γλώσσα τεχνητής νοημοσύνης/μηχανής που αναπτύχθηκαν στη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο και σε προηγούμενες φάσεις αυτής της προσπάθειας, για τη βελτίωση των δυνατοτήτων έκτακτης και επιχειρησιακής κυκλοφορίας στον κυβερνοχώρο και των συνεργατών που αναπτύχθηκαν από την αεροπορική εταιρεία”.


Οι εργασίες θα εκτελεστούν τα επόμενα πέντε χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 20 Ιουλίου 2028, ανέφερε η ανακοίνωση.


Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε μεγάλες γλωσσικές ασκήσεις τεχνητής νοημοσύνης για να δοκιμάσει την απόδοση μεγάλων στρατιωτικών καθηκόντων για πρώτη φορά.

Πέντε σημαντικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης , όπως το ChatGPT του OpenAI και το Bard της Google, χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας άσκησης οκτώ εβδομάδων που διεξάγεται από το γραφείο ψηφιακού και τεχνητής νοημοσύνης του Πενταγώνου, με τη συμμετοχή συμμάχων των ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί