Αρχαιολόγοι έφεραν στο «φως» ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και ερείπια ιερού από έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο. Οπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, νότια του Καΐρου.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.
Βρέθηκε, επίσης, μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής.
Επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, με στόχο να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.
Το άγαλμα είναι πολύ μικρότερο από την Σφίγγα στο συγκρότημα των Πυραμίδων της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα.
Oπως αναφέρει το ΑP τέτοιες ανακαλύψεις προβάλλονται συνήθως από την αιγυπτιακή κυβέρνηση με την ελπίδα να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος για την χώρα.
(skai. gr – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Ανάπτυξης: Σύσταση ομάδας ελέγχου για ορθή τήρηση της επιβολής διοικητικών κυρώσεων από τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ
- Θησαυρός με 20.000 νομίσματα ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες αποκατάστασης οικίας εμπόρου στη Μόσχα
- «Συναγερμός» από Λουκασένκο σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ από τα δυτικά
- Η συλλογή «Stranger Things» ενός άνδρα από την Αριζόνα έφτασε τα 2.301 αντικείμενα και έσπασε ρεκόρ, vid
- Στις αγορές βγαίνει αύριο το Ελληνικό Δημόσιο με 10ετές ομόλογο
- Εκκίνηση της βαλκανικής περιοδείας του ΥΜΑΘ από τη Σόφια στις 16 και 17 Φεβρουαρίου
- Απόπειρα δολοφονίας Ρώσου αντιστράτηγου! Και τρίτο άτομο συνέλαβε η FSB
- Χιλιάδες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφερθεί από τη Συρία στο Ιράκ
- Αυτό είναι το πρόγραμμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
- Κρίσιμη συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ με φόντο το Ιράν
Κύρια Θέματα









