Να υπερψηφιστεί με την ευρύτερη πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται η τροπολογία που έχει ως σκοπό, όπως αναφέρουν, να αποτρέψει τη συμμετοχή σε εθνικές εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που φέρουν τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Η τροπολογία βέβαια έχει σαν στόχο να σταματήσει το κόμμα Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές.
Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».
Μέσα σε όλη αυτή την απίστευτη πολιτική αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πιθανότητα να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου το κόμμα Κασιδιάρη, εξαπολύονται κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιλογή του κόμματος να μην στηρίξει την τροπολογία, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψαρέψει στα θολά νερά της Αντισυστημικής ψήφου.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κοινοβουλευτικό ανένδοτο ενημερώνοντας πως οι βουλευτές του θα απέχουν από όλες τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Διευκρίνισε ωστόσο τότε ότι η ψηφοφορία για την τροπολογία Κασιδιάρη θα αποτελέσει εξαίρεση. Όπως λένε θέλουν να εκπέμψουν “ισχυρό δημοκρατικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από την Βουλή”.
Τελικά μετά από πυρετώδεις “πολιτικές διεργασίες” ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δηλώσει «παρών» αναφέροντας ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική
Αρνητικά αναμένεται να ψηφίσουν ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 15:00 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της τροπολογίας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και να αποτυπωθεί με καθαρό τρόπο η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό μέτωπο: Ακόμα ένα χωριό κατέλαβαν οι Ρώσοι στη Ζαπορίζια
- Κ. Χατζηδάκης: Προχωρούμε στη μάχη με το βαθύ κράτος με μικρές και μεγάλες νίκες
- «Sing for Greece 2026» – Απόψε η ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής για τον 70ό Διαγωνισμό της Eurovision
- BBC: Η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε συμβιβασμούς για το πυρηνικό πρόγραμμά της
- Αλεξανδρούπολη: Δύο ανήλικοι κι ένας 21χρονος κατακρεούργησαν με 16 μαχαιριές τον ηλικιωμένο
- Ιωάννινα: Υποχώρησε επαρχιακός δρόμος στα Τζουμέρκα
- Κωμικό σκηνικό ανάμεσα σε αστυνομικούς που πιάνουν κλέφτη και…ένα ρομπότ – ντελίβερι! vid
- Συρία: Σε συμφωνία για τον έλεγχο καίριας στρατιωτικής βάσης κατέληξαν ισλαμιστές και ΗΠΑ
- Αυτές οι μαριονέτες θέλουν να νικήσουν τον Πούτιν – Vid
- Πειραιάς: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο κατά την είσοδο στο λιμάνι – Με τη συνδρομή ρυμουλκών προσέδεσε με ασφάλεια
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΝΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΑΝΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ









