Την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών πραγματοποίησαν οι “Σπαρτιάτες”, το αντισυστημικό, όπως χαρακτηρίζεται, δεξιό κόμμα που στήριξε ο φυλακισμένος πολιτικός Ηλίας Κασιδιάρης.
Με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, οι “Σπαρτιάτες” κατάφεραν να ξεπεράσουν άνετα, όπως φαίνεται, το όριο του 3%, πετυχαίνοντας μία επίδοση που μέχρι πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατη. Το κόμμα εμφανίζεται στο 4,74%, παίρνοντας 13 έδρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι πρόσφατα χαμηλότερα ποσοστά., ωστόσο «έπεσαν» έξω, με τον Ηλία Κασιδιάρη να πανηγυρίζει γράφοντας στον Twitter: «Νενικήκαμεν».
Σήμερα συντελέστηκε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος των Ελλήνων που μάχονται Υπέρ Πατρίδος και ταυτόχρονα μία πρωτοφανής πανωλεθρία του συστήματος εξουσίας. Επί τέσσερα χρόνια αντιμετώπισα έναν πόλεμο ολοκληρωτικό, ο οποίος φαινομενικά είχε στόχο εμένα, στην πραγματικότητα όμως… pic.twitter.com/V30FvWXo32
— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) June 25, 2023
Το πολιτικό σύστημα δείχνει ενοχλημένο, ενώ υπάρχουν δημοσιογράφοι που χαρακτήρισαν όσους επέλεξαν τους Σπαρτιάτες «φασίστες».
Μάλιστα υψώνονται φωνές ακόμα και για νομική ένσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Βουλή, καθώς λένε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό δια αντιπροσώπων.
Πολλοί, από την άλλη, στέκονται στο γεγονός πως οι δεξιοί ψηφοφόροι που επέλεξαν δεξιά κόμματα, όπως οι Σπαρτιάτες, ή φαινομενικά δεξιά κόμματα εντός και εκτός Βουλής, απέσπασαν συνολικά ποσοστό άνω του 15%, αναρωτώμενοι τι θα γινόταν, εάν κάποιος μπορούσε να ενώσει αυτό το ποσοστό σε έναν σχηματισμό-συνασπισμό.
Αναμένεται η συνέχεια…
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν: Ο λαός της Βενεζουέλας απαλλάχτηκε από τη δικτατορία του Μαδούρο και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη
- Bolywood, Chuck Norris και Rambo, υποτίθεται έκαναν την χωρίς αντίπαλο επιχείρηση των Αμερικανών
- Απίστευτο! Φορητό μηχάνημα ακτίνων Χ εντοπίζει στα σκουπίδια οικογενειακό κειμήλιο ασθενούς
- Η Ισπανία αντιδρά στην αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα
- Το ΒΙΝΤΕΟ με… μουσική επένδυση που δημοσίευσε ο Τραμπ από τα χτυπήματα στο Καράκας
- Αποκλιμάκωση και λύση με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ζητά η ΕΕ – Οι δηλώσεις Κόστα για τη Βενεζουέλα
- Ο Τραμπ απείλησε ανοικτά τις ηγεσίες Κολομβίας και Κούβας: «Να προσέχουν», vid
- Γυναίκα από το Μέριλαντ ισχυρίζεται ότι η εμμονή της με τους αριθμούς, τη βοήθησε να κερδίσει 50.000 δολάρια στο λαχείο
- Βενεζουέλα και Κολομβία, υποστηριζόμενες από Ρωσία και Κίνα, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ
- Ο Μεντβέντεφ καλεί τον Τραμπ να συλλάβει τον Ζελένσκι: «Μήπως ήρθε η ώρα… “θείε Σαμ”;»









