Την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών πραγματοποίησαν οι “Σπαρτιάτες”, το αντισυστημικό, όπως χαρακτηρίζεται, δεξιό κόμμα που στήριξε ο φυλακισμένος πολιτικός Ηλίας Κασιδιάρης.
Με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, οι “Σπαρτιάτες” κατάφεραν να ξεπεράσουν άνετα, όπως φαίνεται, το όριο του 3%, πετυχαίνοντας μία επίδοση που μέχρι πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατη. Το κόμμα εμφανίζεται στο 4,74%, παίρνοντας 13 έδρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι πρόσφατα χαμηλότερα ποσοστά., ωστόσο «έπεσαν» έξω, με τον Ηλία Κασιδιάρη να πανηγυρίζει γράφοντας στον Twitter: «Νενικήκαμεν».
Σήμερα συντελέστηκε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος των Ελλήνων που μάχονται Υπέρ Πατρίδος και ταυτόχρονα μία πρωτοφανής πανωλεθρία του συστήματος εξουσίας. Επί τέσσερα χρόνια αντιμετώπισα έναν πόλεμο ολοκληρωτικό, ο οποίος φαινομενικά είχε στόχο εμένα, στην πραγματικότητα όμως… pic.twitter.com/V30FvWXo32
— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) June 25, 2023
Το πολιτικό σύστημα δείχνει ενοχλημένο, ενώ υπάρχουν δημοσιογράφοι που χαρακτήρισαν όσους επέλεξαν τους Σπαρτιάτες «φασίστες».
Μάλιστα υψώνονται φωνές ακόμα και για νομική ένσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Βουλή, καθώς λένε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό δια αντιπροσώπων.
Πολλοί, από την άλλη, στέκονται στο γεγονός πως οι δεξιοί ψηφοφόροι που επέλεξαν δεξιά κόμματα, όπως οι Σπαρτιάτες, ή φαινομενικά δεξιά κόμματα εντός και εκτός Βουλής, απέσπασαν συνολικά ποσοστό άνω του 15%, αναρωτώμενοι τι θα γινόταν, εάν κάποιος μπορούσε να ενώσει αυτό το ποσοστό σε έναν σχηματισμό-συνασπισμό.
Αναμένεται η συνέχεια…
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Drones του Ουκρανονάτο σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο πολίτες, video
 - Διακοπή διπλωματικών σχέσεων του Περού με το Μεξικό
 - Ισλαμιστές ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ κατά το Halloween
 - Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός εξουδετερώνει με σφαίρα στο κεφάλι άνδρα με μαχαίρι
 - Ο πρόεδρος της Κίνας συναντάται με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας
 - Εξελίξεις με το φυσικό αέριο με επίκεντρο την Ελλάδα
 - Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Τι πρέπει να ξέρετε
 - Άρχισε τους… «εράνους» ο ΠΟΥ εν μέσω διακοπής χρηματοδότησης από τον Τραμπ!
 - Η Ρωσία θέλει να αυξήσει τον πληθυσμό της
 - “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








