Οικονόμου για εκλογές και υπόθεση Γεωργούλη: «Εμείς δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ίδιοι»

«Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της» είπε σε δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά» 90,1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους υποθέσεις ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, την προσέγγιση, τις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, είναι πασιφανής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ».

Για την υπόθεση Γεωργούλη υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι μια υπόθεση με σοβαρές καταγγελίες. Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ’ αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία.

Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ’ αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα.

Σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από Ανώτατους Δικαστές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει».

(ΦΩΤΟ:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί