Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά του θα είναι οι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.
Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη.
Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.
Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.
Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.
intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο