Ημέρα debate: Πώς θα γίνει η συζήτηση, ποιές οι θεματικές ενότητες

Με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κι ένα drone, θα καλύψει η ΕΡΤ, αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, το πολυαναμενόμενο debate των πολιτικών αρχηγών.


Το debate θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 8 το βράδυ.

Θα κληθούν να απαντήσουν ερωτήματα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• 1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

• 2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

• 3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

• 4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

• 5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια

• 6η Θεματική Ενότητα : Νέα Γενιά

Με το πέρας των ενοτήτων, θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Αναφορικά με την διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

photo debate

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί