Οικονόμου: Μια κυβέρνηση ηττημένων θα είναι καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής

«Θα είναι κυβέρνηση που θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, άλλα όμως τη συνταγή της παραλυσίας» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην περίπτωση της συγκρότησης κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα.

Τη συγκρότηση κυβέρνησης ηττημένων χαρακτήρισε ως καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Έχουμε μπροστά μας της εκλογές της 21ης Μαϊου, αυτές βλέπουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ούτως ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να μπορέσει να προκύψει σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα παίρνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και υποστήριξε ότι σχήματα με την ετικέτα της συνεργασίας μπορεί να αποτελέσουν συνταγή παραλυσίας με ατελείωτα παζάρια. Ενώ όπως είπε αυτοδύναμες κυβερνήσεις θα μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη προοπτική της χώρας.

Τι ακριβώς λένε εκείνοι που πιστεύουν στις συνεργασίες; Αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου. «Οι μεν ντρέπονται ότι σε αυτό θα περιλαμβάνουν Βαρουφάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ντρέπονται να πουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός… Αν βγάλετε εσείς άκρη πείτε το μου για να βγάλω κι εγώ» ανέφερε.

“Εκτός από το πολιτικό διακύβευμα, υπάρχει και το εκλογικό διακύβευμα”. “Πρώτον, ποιος θα είναι πρώτος; Δεύτερον, ποια η διαφορά; Τρίτον, είναι καθοριστική η ψήφος των πολιτών για να περιοριστεί η πιθανότητα κυβέρνησης ηττημένων…”, είπε αναφερόμενος στο “καυτό” εκλογικό θέμα της πιθανότητας συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων.

Τέλος ανέφερε ότι, “βασικότερο σενάριο είναι ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει συμπαγή αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αν οι πολίτες πουν κάτι διαφορετικό σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, είμαστε εκεί, να ζυγίσουμε την απόφαση τους αυτή. Η ΝΔ είναι πυλώνας σταθερότητας και δεν είναι σκοπός μας να κυνηγούμε ατέρμονες εκλογικές διαδικασίες”

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί