Φάμελλος: «Όλοι μας έχουμε την ευθύνη να είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα»

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε μαζική συμμετοχή και τη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη κάλπη δεν είναι μόνο παρακαταθήκη, είναι και ευθύνη», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV».

«Μέσα σε ένα θερινό τρίμηνο, και παρά το σοκ της διπλής ήττας και της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, δείξαμε συλλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση και ότι η αριστερά μπορεί να δώσει και λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Κάναμε το συνέδριο, κατατέθηκαν υποψηφιότητες, άνοιξε πολιτικός διάλογος, παρότι είχαμε τις εξελίξεις και με τις φυσικές καταστροφές, δεν ήταν εύκολο. Η παρουσία μέσα και έξω στη Βουλή είχε συνέπεια. Όλα αυτά πρέπει να τα κρατήσουμε ως θετική παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα», σημείωσε.

Ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως ο ίδιος δεν βλέπει την πολιτική ως προσωπική επιδίωξη, ενώ επεσήμανε ότι έως σήμερα υπάρχει η βάση ενός σχεδίου και είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μέχρι σήμερα βασιζόμαστε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτό αναφέρομαι και τους τελευταίους τρεις μήνες. Και σε αυτό αναφέρονται όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, τονίζοντας βέβαια διαφορετικές πτυχές του». Ωστόσο, έκανε λόγο για «ελλείψεις».

Ως παράδειγμα αυτών των αδυναμιών, μίλησε για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες, τα επιμελητήρια και την αυτοδιοίκηση: «Χρειαζόμαστε επίσης ισχυρότερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στη δημόσια διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, όπου τα προβλήματα είναι πολλαπλά και συσσωρεύονται. Και στο διοικητικό και στο χωροταξικό μοντέλο χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, όπως και στο πεδίο της μητροπολιτικής διοίκησης και φυσικά της ανθεκτικότητας. Οφείλουμε να κάνουμε αυτοκριτική για το έλλειμμά μας στον τομέα αυτό, όπως και στη μεγάλη καθυστέρηση προετοιμασίας και παρουσίας αυτοδιοικητικών σχημάτων».

Εκτίμησε, δε, πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορούν να καταστούν πεδίο έκφρασης δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία εδώ και τρεις μήνες δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι σέβεται απόλυτα την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει αυστηρά ουδέτερος στην εσωκομματική διαδικασία: «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το πολιτικό μέγεθος του Αλέξη Τσίπρα ούτε και το αποτύπωμα που έχει στη ζωή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι η επιλογή του να παραμείνει αυστηρά ουδέτερος στην όλη διαδικασία είναι θετική. Και προφανώς δεν μπορούμε να του πούμε εμείς τι θα κάνει, όπως και δεν είναι σωστό να τον εμπλέκουμε στη συζήτηση που εξελίσσεται».

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας υπονομεύθηκε εκ των έσω, κάλεσε όποιον έχει σχετικά στοιχεία να τα καταθέσει. «Συζητήσεις με υποθέσεις δεν βοηθούν κανέναν», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην ενότητα και τη συλλογικότητα που χρειάζεται στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο προεκλογικό κλίμα της τελευταίας εβδομάδας: «Όλοι μας έχουμε την ευθύνη να είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις εντάσεις και τις αντιθέσεις που δημιουργούνται».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί