Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «υπάρχουν ερωτήματα γι’ αυτήν την τραγωδία. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος», προσθέτοντας πως «πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παραδεχόταν ότι επιχειρούν με πτητικά μέσα τα οποία είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα». Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση για δικαιολογία, για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη», όμως, σημείωσε, «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία, είναι ο λόγος για να δρα μία κυβέρνηση». «Απαιτούνται μέτρα πρόληψης, ετοιμότητα, σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια σε μέσα και προσωπικό, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε από την κυβέρνηση της ΝΔ», επεσήμανε.
Αναφερόμενη στις εκλογές για την ηγεσία τους ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «με το βλέμμα στην κοινωνία πρέπει να κάνουμε όλες τις αναγκαίες κινήσεις ώστε να ανασυνταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και να επιστρέψει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά». Όπως σχολίασε, «το γεγονός πως η ΝΔ εξελέγη κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τα προβλήματα της κοινωνίας». «Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων είναι εδώ, έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, με το εισόδημα, με την ακρίβεια, με ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας», συμπλήρωσε.
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «οι πολίτες περιμένουν να τους παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο, αντιπαραθετικό σε αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ». «Πρέπει να επιμείνουμε στη μεθοδολογία της δουλειάς και στο περιεχόμενο της πολιτικής», υπογράμμισε, δηλαδή «αντί να βάζουμε ταμπέλες, να μιλήσουμε και να επεξεργαστούμε συγκεκριμένα, μεθοδικά και επιστημονικά πώς απαντάμε στις ανάγκες των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπούμε», εξήγησε. «Μίλησα -και θα επιμείνω να μιλώ- για την ανάγκη να έχουμε ένα κόμμα των δομών όχι ένα κόμμα των προσώπων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο