• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρήκε στο μπάνιο του ετοιμόγεννη υπερ-δηλητηριώδη οχιά που γέννησε και τον γέμισε (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρήκε στο μπάνιο του ετοιμόγεννη υπερ-δηλητηριώδη οχιά που γέννησε και τον γέμισε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Ινδός χωρικός βρήκε μια υπερ-δηλητηριώδη οχιά στο μπάνιο του σπιτιού του.

Ως εδώ όλα καλά, τα επικίνδυνα φίδια είναι πολύ συνηθισμένα στην Ινδία. Όμως στην περίπτωση του χωρικού, η οχιά ήταν ετοιμόγεννη και γέννησε 35 μικρές οχιές.

Την είδηση έβγαλε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Hindustan Times», την Παρασκευή 26 Ιούνη, και σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο Ινδός πρώτα έπιασε την οχιά και μετά κάλεσε έναν ειδικό διασώστη φιδιών.

Ο λοχαγός Μουράλι της δασικής υπηρεσίας έβαλε το ερπετό σε μία τσάντα για να το ελευθερώσει στη συνέχεια στο δάσος. Ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά κατάλαβε ότι το φίδι, μια οχιά του Ράσελ, ήταν σε φάση τοκετού.

Ο κυνηγός φιδιών, τότε, άφησε την τσάντα με το φίδι κάτω από ένα δέντρο. Δύο ώρες αργότερα, ο διασώστης φιδιών βρήκε 35 νεογέννητες οχιές μέσα στην τσάντα.

Μαμά-οχιά και μωρά, τελικά, ελευθερώθηκαν στο δάσος, όπως ανέφερε ο Μουράλι στην εφημερίδα «Hindustan Times».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με άλλα είδη φιδιών, η οχιά του Ράσελ κάνει αβγά που εκκολάπτονται μέσα της και στη συνέχεια γεννάει μικρά φίδια.

Η οχιά του Ράσελ που ζει στη νοτιοανατολική Ασία θα πρέπει να νιώσει πως απειλείται για να δαγκώσει. Τότε η οχιά καμπυλώνει το σώμα της και παίρνει σχήμα «S», βγάζοντας έναν δυνατό συριγμό, που θεωρείται ο δυνατότερος μεταξύ των φιδιών.

Το δηλητήριό της είναι πολύ ισχυρό, αν και ο αδένας που το περιέχει είναι σε μέγεθος όσο ένα φασόλι. Αν κατορθώσεις να επιβιώσεις από το δάγκωμα της οχιάς του Ράσελ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ξεμπέρδεψες.

Αρκετοί όσων επέζησαν από το δάγκωμα της οχιάς του Ράσελ κατέληξαν να χάσουν τα μαλλιά τους, αλλά και όλη την τριχοφυία στο κορμί τους, βίωσαν μεγάλη απώλεια βάρους, έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και ικανότητας αναπαραγωγής.

Δείτε το βίντεο:

sputnik / photo tweet screenshot