• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρήκαν σκύλο στη μέση του πουθενά στην ανοικτή θάλασσα- Πως σώθηκε (Vid)

Βρήκαν σκύλο στη μέση του πουθενά στην ανοικτή θάλασσα- Πως σώθηκε (Vid)

2020-10-01_100435
Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή όπου ένας σκύλος διασώθηκε από τους επιβάτες ενός φέρι μποτ στην Ταϊλάνδη, όταν βρέθηκε να κολυμπά στα ανοιχτά με κίνδυνο να πνιγεί.

Ένα φέρι μποτ μετέφερε εργαζόμενους σε ένα ξενοδοχείο, όταν ξαφνικά εντόπισαν στο νερό έναν σκύλο που προσπαθούσε εξαντλημένος να κολυμπήσει.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Ραγιόνγκ στην ανατολική Ταϊλάνδη με προορισμό το νησί Κο Σαμέτ, περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά.

Οι επιβάτες είδαν ότι ο σκύλος αγωνιζόταν να κολυμπήσει στα ανοιχτά της βαθιάς θάλασσας, πάνω από 3 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή και αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τον καπετάνιο για τον σκύλο που πνιγόταν, έτσι το πλοίο σταμάτησε για λίγο και ένας θαρραλέος φρουρός ασφαλείας που εργαζόταν στο ξενοδοχείο πήδηξε αμέσως στο νερό για να σώσει το ταλαιπωρημένο ζώο.

Τα μέλη του πληρώματος τράβηξαν τον σκύλο στο πλοίο από ένα μικρό παράθυρο και ο άντρας ανέβηκε με τη βοήθεια ενός σχοινιού.

Σύμφωνα με μία εργαζόμενη του ξενοδοχείου που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό, ο σκύλος πιθανόν να ανέβηκε κατά λάθος σε φέρι μποτ και μετά πήδηξε από το πλοίο.

Το ζωάκι επεστράφη αργότερα στο λιμάνι και επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον αναζητούσε.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, πιθανόν ανέβηκε κατά λάθος στο πλοίο και χάθηκε και όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν μακριά από το σπίτι του πήδηξε στο νερό για να επιστρέψει.

sputnik/ photo video screenshot