Βρήκαν γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη ηλικίας περίπου ενός αιώνα! Δείτε τι γράφει!

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα,

μια ομάδα αρχαιολόγων στο Στρασβούργο ανακάλυψε ένα γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη, το οποίο φέρεται να έστειλε ένα κοριτσάκι πριν από περίπου 90 χρόνια.


«Αν μου φέρεις ένα ποδήλατο, θα διαβάζω πολύ κάθε μέρα», υπόσχεται η μικρή στο γράμμα της που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’30. Παράλληλα, ζητά και «ένα μικρό καρουζέλ», αλλά και να της φιλήσει το «μωρό Ιησού», σύμφωνα με το κέντρο «Alsace Archeology».

«Πολυαγαπημένε Πατέρα των Χριστουγέννων, σ ‘αγαπώ με όλη μου την καρδιά», εξομολογείται η μικρή, προσθέτοντας: «Θέλω να είμαι καλή για να κάνω χαρούμενη τη μαμά και τον μπαμπά μου. Μπορώ να γράψω, να διαβάσω λίγο και αν μου φέρεις ένα ποδήλατο, θα διαβάζω πολύ κάθε μέρα».

Επίσης, δεν παραλείπει να ζητήσει ένα «μικρό καρουζέλ», αλλά και να μην ξεχάσει τη μαμά και τον μπαμπά της.

Τέλος, το κοριτσάκι ζητά να φιλήσει γι΄αυτήν τον «μικρό Ιησού».

Το γράμμα ήταν μέσα σε έναν σφραγισμένο φάκελο με την επιγραφή «Στον Άγιο Βασίλη στον Παράδεισο», ενώ βρέθηκε σε ένα παλιό αρχοντικό στο Στρασβούργο, ανάμεσα σε κατεστραμμένες από μούχλα και ποντίκια οικογενειακές φωτογραφίες, επαγγελματικές κάρτες, καρτ-ποστάλ και προσκλήσεις για μεσημεριανό γεύμα.

«Χρονολογείται από το 1935 ή το 1936. Το έγραψε ένα μικρό κορίτσι, το οποίο θα απεβίωσε πριν από αρκετά χρόνια, αλλά σίγουρα έχει απογόνους», τονίζει ο Adrien Vuillemin, ο διευθυντής του προγράμματος, ενώ από την πλευρά του, ο επικεφαλής του «Archéologie Alsace», Matthieu Fuchs, ανέφερε ότι το όνομα του παιδιού δεν αποκαλύφθηκε για λόγους εμπιστευτικότητας και σεβασμού.

(sputniknews)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί