Το διαστημόπλοιο που είδε ο… «προφήτης» Ιεζεκιήλ…

Το 1973, ένας Μηχανικός της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), πίστευε, όπως ο ίδιος δήλωνε, ότι ο προφήτης Ιεζεκιήλ είχε δει ένα διαστημόπλοιο να προσεδαφίζεται στη Γη, πριν από 2.600 χρόνια!


Βασιζόμενος στην περιγραφή, η οποία περιέχεται στο πρώτο κεφάλαιο του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, ο Μηχανικός της NASA, Josef Blumrich, θεωρούσε ότι αυτή αναφερόταν στην κάθοδο επί της Γης, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., ενός μεγάλου πυραυλοκίνητου διαστημοπλοίου, εφοδιασμένου με τέσσερις κινητήρες ελικοπτέρου. Αυτό κατήλθε, προφανώς, από ένα άλλο μητρικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ο Blumrich, ο οποίος διηύθυνε το Τμήμα Εκπονήσεως Συστημάτων στο Γραφείο Αναπτύξεως Προγραμμάτων του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, είχε δηλώσει ότι, έπειτα από μελέτη τριών ετών, είχε αναλύσει την αξιοπιστία του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ.

“Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο προφήτης είδε πράγματι αυτό. Πιστεύω ότι το αντικείμενο το οποίο είδε, ήταν αυτό που καλείται σήμερα “διαστημικό πορθμείο”. Εξαρτώταν από έναν σταθμό σε τροχιά. Οι διαστάσεις και οι κινήσεις του είναι όμοιες με εκείνες του πορθμείου, το οποίο μεταβαίνει από και προς τον σταθμό.

Το περιγραφόμενο αντικείμενο είναι όχημα, το οποίο μπορεί πράγματι να κατασκευαστεί και το σχέδιό του είναι άριστο, βασιζόμενο σε καλή τεχνολογία”.

Η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στο πρώτο κεφάλαιο του Βιβλίου αυτού, λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

“…Και είδον και ιδού πνεύμα εξαίρον ήρχετο από βορρά και νεφέλη μεγάλη εν αυτώ και φέγγος κύκλω αυτού και πυρ εξαστράπτον και εν τω μέσω ως ομοίωμα τεσσάρων ζώων… και τέσσαρα πρόσωπα τω ενί και τέσσαρες πτέρυγες τω ενί… Και οι πτέρυγες αυτών εκτεταμέναι άνωθεν τοις τέσσαρσιν, εκατέρω δύο συνεζευγμέναι προς αλλήλας και δύο απεκάλυπτον του σώματος αυτών…Και εν μέσω των ζώων όρασις ως ανθράκων καιομένων, ως όψις λαμπάδων συστρεφομένων ανάμεσον των ζώων και φέγγος του πυρός και εκ του πυρός εξεπορεύετο αστραπή… Και ήκουν την φωνήν των πτερύγων αυτών εν τω πορεύεσθαι αυτά ως φωνήν ύδατος πολλού…”

Ο Blumrich πίστευε ότι το πυραυλοκίνητο διαστημόπλοιο είχε σχήμα κώνου, με κοίλες πλευρές και ότι χρησιμοποιούσε την ατμοσφαιρική αντίσταση για να επιβραδύνει την πορεία του εντός της ατμόσφαιρας, καθώς επίσης ότι προσγειώθηκε τελικά με τη βοήθεια ανασχετικών πυραύλων, οι οποίοι επιβράδυναν ακόμη περισσότερο την πορεία του.

Στο βιβλίο που επρόκειτο να δημοσιεύσει επί του θέματος, δε σκόπευε να επεκταθεί σε εικασίες γύρω από την προέλευση του διαστημοπλοίου, διότι, όπως έλεγε ο Blumrich, το πρόβλημα αυτό είναι “φοβερά περίπλοκο”.

“Προσπαθώ απλώς να αποδείξω ότι το διαστημόπλοιο ήρθε πράγματι, ποιος ξέρει από πού… Γνωρίζω κάλλιστα, βεβαίως, ότι βάσει των σημερινών γνώσεών μας, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Ο χώρος προέλευσής του θα έπρεπε να βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 10/05/1973…

Από strangepress

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.