Προσγείωση ιπτάμενου δίσκου στην Αργεντινή, το 1965…

Στις 19 Ιουλίου του 1965, γνωστοποιήθηκε από το Μπουένος Άιρες ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε προσγειωθεί κάπου στην Αργεντινή.

Άλλωστε, το καλοκαίρι εκείνο, οι θεάσεις Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων είχαν πυκνώσει πάνω από τη χώρα αυτή της Νοτίου Αμερικής, προξενώντας τρόμο και ανασφάλεια. Επίσης, σχετικές πληροφορίες για την εμφάνιση μυστηριωδών πτητικών μηχανών κατέφταναν και από την Ουρουγουάη, αλλά και από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ανάμεσα σε πληθώρα μαρτυριών ήταν κι εκείνη ενός νεαρού, ο οποίος ανέφερε ότι είχε δει υπό το φως της ημέρας, ενώ βρισκόταν στην ακτή απέναντι από το River Plate, έναν ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος είχε προσγειωθεί και στηριζόταν πάνω σε τέσσερα μεταλλικά πόδια.

Όμως, ένα παραπλέον ρυμουλκό σκάφος, που το πλήρωμά του το αντιλήφθηκε, πλέοντας κατά μήκος της ακτής, κάλεσε τους περιοίκους σε συναγερμό με τις σειρήνες τους, ώστε να δουν το παράδοξο αντικείμενο.

Μα, τότε, η μυστηριώδης πτητική μηχανή έβαλε μπρος στις μηχανές της και εξαφανίστηκε στο στερέωμα, εκπέμποντας εκτυφλωτική λάμψη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 20/07/1965…

Από strangepress, ΦΩΤΟ: pexels