• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλο και περισσότερα παλιά δημοσιεύματα: Το κύμα εμφανίσεων Α.Τ.Ι.Α., το 1957…

Όλο και περισσότερα παλιά δημοσιεύματα: Το κύμα εμφανίσεων Α.Τ.Ι.Α., το 1957…

Τον Νοέμβριο του 1957, μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα διέσχιζαν καθημερινά τους ουρανούς σε διάφορες χώρες. Τη διέλευσή τους πιστοποιούσαν εκατοντάδες αξιόπιστων ατόμων.

Οι παρατηρητές αυτών των εμφανίσεων στην Αγγλία έλεγαν ότι ένα εκ των δύο συνέβαινε: Ή είχε δημιουργηθεί ομαδική οφθαλμαπάτη λόγω της εκτόξευσης των δύο σοβιετικών δορυφόρων Σπούτνικ 1 (εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1957) και Σπούτνικ 2 (εκτοξεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1957) ή επρόκειτο πράγματι περί “νέας εκπλήξεως”, η οποία θα ανακοινωνόταν προσεχώς. Ιδού τι μεταδιδόταν από διάφορα σημεία της Γης:

  • Κύπρος

Στις 10 Νοεμβρίου του 1957, χωρικοί της κεντρικής Κύπρου αντιλήφθηκαν στον ουρανό δυο κυκλικά αντικείμενα που έμοιαζαν με μεγάλα βαρέλια κρασιού. Οι χωρικοί προσέθεσαν ότι τα ιπτάμενα αυτά “βαρέλια” κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τα βορειοανατολικά και σε χαμηλό σχετικά ύψος, ενώ φαίνονταν να κατεβαίνουν στο βάθος του ορίζοντα.

  • Ιαπωνία

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1957, ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο εθεάθη πάνω από την Ιαπωνία, το οποίο ήταν λαμπρό σαν τη Σελήνη και συνοδευόταν από έναν ρυθμικό ήχο. Το Αστεροσκοπείο του Τόκιο ανακοίνωσε ότι κατά πληροφορίες από διάφορες περιοχές της χώρας, το χρώμα του φωτεινού αντικειμένου μεταβαλλόταν από κόκκινο μέχρι ανοιχτό πράσινο.

  • Αυστρία

Τη νύχτα του Σαββάτου της 9ης Νοεμβρίου του 1957, πολλοί κάτοικοι του Γκρατς, στην Αυστρία και ιδίως οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, αντελήφθησαν στον ουρανό έναν δίσκο πρασινωπού χρώματος, ο οποίος άφηνε πίσω του μια φωτεινή γραμμή. Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο ανυψώθηκε απότομα σε μεγαλύτερο ύψος και εξαφανίστηκε με κατεύθυνση προς βορρά.

  • Γαλλία

Ένας νεαρός αστρονόμος του εθνικού Αστεροσκοπείου της Τουλούζης, ονόματι Σαπουί, παρακολούθησε με τη βοήθεια διόπτρων ένα περίεργο αντικείμενο ελλειπτικού σχήματος, το οποίο ήταν έντονα λαμπερό και κατευθυνόταν προς βορειοδυτική κατεύθυνση, 38 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα. Το παράξενο αντικείμενο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν επανειλημμένως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 12/11/1957…

Από strangepress, φωτο Unsplash