Καταδίωξη πορτογαλικών αεροσκαφών από UFO το 1957…

Ένας στολίσκος αεριωθούμενων καταδιωκτικών αεροσκαφών της πορτογαλικής αεροπορίας καταδιώχθηκε από μυστηριώδη ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα.

Την εκπληκτική αυτή περιπέτεια αφηγήθηκε Αξιωματικός της Αεροπορικής Βάσης Ότα προς τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, το επεισόδιο αυτό συνέβη στις 4 Σεπτεμβρίου του 1957, αλλά ο Αξιωματικός έλαβε άδεια να μιλήσει γι’ αυτό στον Τύπο δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα, η αποκάλυψη έγινε στις 18 Νοεμβρίου.

Ο Σμηναγός Λέμος Φερέιρα, επικεφαλής τριών αεριωθούμενων καταδιωκτικών, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, όταν, στο ύψος της Γρανάδας, αντιλήφθηκε ένα κατάφωτο αντικείμενο, το χρώμα του οποίου μεταβαλλόταν από ζωηρό πράσινο σε φλογερό κόκκινο. Το φαινόμενο αυτό ήταν σε θέση να το παρατηρήσουν οι τρεις πιλότοι και ο διοικητής τους.


Το μυστηριώδες Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο διατηρούνταν σε σταθερό ύψος πάνω από τον στολίσκο. Όταν ο διοικητής διέταξε αλλαγή πορείας και κατεύθυνση προς την Κόρδοβα και τον Τάγο, διαπίστωσε πως το παράδοξο πτητικό μηχάνημα παρακολουθούσε κατά πόδας τον στόλο του.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης αυτής, η οποία διήρκεσε για 40 ολόκληρα λεπτά, από τον ιπτάμενο δίσκο αποσπάστηκαν τέσσερις μικρότεροι φωτεινοί δίσκοι, οι οποίοι έλαβαν θέσεις γύρω του και το ακολουθούσαν στενότατα!

Αιφνιδίως, το μυστηριώδες μητρικό αντικείμενο και οι τέσσερις δορυφόροι του κατήλθαν απότομα και καθέτως προς το μέρος των αεριωθούμενων αεροσκαφών, των οποίων οι κατάπληκτοι πιλότοι αναγκάστηκαν να διαλύσουν τον σχηματισμό τους και ετράπησαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ευθύς κατόπιν, τα φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα απομακρύνθηκαν ταχύτατα και εξαφανίστηκαν, ενώ τα τέσσερα αεροπλάνα επανήλθαν ολοταχώς στη βάση τους.

Όπως πρόσθεσε ο Αξιωματικός που αποκάλυψε το συμβάν στον Τύπο, το προσωπικό της αεροπορικής βάσης διαπίστωσε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, είχε διακοπεί η επαφή δια του ασυρμάτου και με τα τέσσερα αεροσκάφη του στολίσκου.

Επιπλέον, την ημέρα εκείνη και την ώρα που διαδραματίζονταν όλα αυτά στους αιθέρες, το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο της Κοΐμπρα σημείωσε μεγάλες και εξαιρετικά παράξενες μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο.

Υπογραμμιζόταν ακόμη πως οι τέσσερις αεροπόροι που έζησαν αυτή τη μοναδική περιπέτεια ήταν έμπειροι πιλότοι, οι οποίοι είχαν στο ενεργητικό τους μεγάλο αριθμό ωρών πτήσεως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 19/11/1957…

Από strangepress, ΦΩΤΟ eurokinissi