• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταδίωξη ιπτάμενων δίσκων από αμερικανικό αεροσκάφος, το 1947…

Καταδίωξη ιπτάμενων δίσκων από αμερικανικό αεροσκάφος, το 1947…

Οπιλότος της United Airlines, ο οποίος καταδίωξε ιπτάμενους δίσκους τη νύχτα της Παρασκευής 4 Ιουλίου του 1947, αφηγήθηκε στους δημοσιογράφους ότι είχε απογειωθεί κατά τις 8 το απόγευμα με 8 επιβάτες από το αεροδρόμιο του Μπόιζ στο Αϊντάχο, όταν διέκρινε αιφνιδίως, μαζί με τον Συγκυβερνήτη του, 3-4 μυστηριώδη αντικείμενα, τα οποία τα περιέγραφε ως “λεπτά και λεία στη βάση, ανώμαλα, δε, στο επάνω μέρος τους”.

Τα κατεδίωξε για 45 περίπου μίλια, αλλά η ταχύτητα του αεροσκάφους του, τύπου Ντακότα, ήταν 185 μίλια την ώρα και σύντομα οι ιπτάμενοι δίσκοι εξαφανίστηκαν προς τα νοτιοδυτικά.

Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι της Στρατιωτικής Αεροπορίας στην Ουάσινγκτον αποκάλυψαν ότι Γερμανοί επιστήμονες είχαν δείξει στους Αμερικανούς αυθεντικές φωτογραφίες “επιβατικών ιπτάμενων βομβών”, τύπου Β1, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τη διάσπαση και διάλυση των εχθρικών αεροπορικών σχηματισμών.

Ο πιλότος σωζόταν με αλεξίπτωτο. Για τα πειράματα αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού στην ασύλληπτη ταχύτητα των 3.600 μιλίων, οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν Πολωνούς ιερείς από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι απάνθρωπες αυτές διαπιστώσεις των Γερμανών φάνηκαν χρήσιμες στην αμερικανική προσπάθεια κατασκευής υπερηχητικών αεροπλάνων.

Επιπλέον, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε από το Σικάγο ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι, οι οποίοι είχαν γίνει αντιληπτοί σε διάφορα σημεία πολλών βορειοδυτικών Πολιτειών, είχαν αποτελέσει αντικείμενο δηλώσεων του Καθηγητή Όλιβερ Λι, Διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου.

Ο Όλιβερ Λι είχε εκφράσει τη γνώμη ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι πιθανόν να ήταν μηχανές ελεγχόμενες εξ αποστάσεως. Συμπέρανε, λοιπόν, ότι οι μηχανές αυτές ενδεχομένως ήταν μια νέα πολεμική εφεύρεση.

Εξάλλου, ο Καθηγητής Τζέραλντ Κούπερ είχε αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επρόκειτο περί ουρανίων σωμάτων.

Ακόμη, σύμφωνα με τους αρμοδίους του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας, η παρουσία των μυστηριωδών ιπτάμενων δίσκων οφειλόταν σε πειράματα “μετασχηματισμού ατομικής ενέργειας”, τα οποία πραγματοποιούνταν σε διάφορα αμερικανικά Κέντρα Ατομικών Ερευνών. Οι ιπτάμενοι δίσκοι αυτοί, οι οποίοι είχαν διάμετρο περίπου 7 μέτρων, εκτοξεύονταν από το έδαφος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 06/07/1947…

Από strangepress