• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καναδάς: Χιλιάδες κυβερνητικά έγγραφα και εικόνες για τα UFO θα δημοσιοποιηθούν

Καναδάς: Χιλιάδες κυβερνητικά έγγραφα και εικόνες για τα UFO θα δημοσιοποιηθούν

Οι Ειδικές Συλλογές και τα Αρχεία του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα, στον Καναδά, έλαβαν ογκώδες υλικό αναφορικά με τα UFO, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών εγγράφων και αναφορών που σχετίζονται με την παρατήρηση τέτοιων άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων τα οποία καλύπτουν τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Daily Express», η συλλογή ανήκει στον ερευνητή UFO, Κρις Ρουτκόφσκι, και αναμένεται η ψηφιοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω συλλογή περιλαμβάνει 10.000 καναδικές κυβερνητικές εφημερίδες, 20.000 αναφορές UFO, καθώς και 1.000 βιβλία με θέμα τα ΑΤΙΑ από την προσωπική βιβλιοθήκη του ερευνητή.

Οι άνθρωποι θα μπορούν, επίσης, να δουν φωτογραφίες και δημοσιεύσεις αφιερωμένες σε ύποπτες εξωγήινες συναντήσεις.

Η Σέιλι Σουίνι των Ειδικών Συλλογών και των Αρχείων του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα υποστήριξε:

«Η μοναδική και ενδιαφέρουσα ιστορική συλλογή του θα προσθέσει σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση μας τη μελέτη των UFO και θα προσελκύσει σπουδαστές και ερευνητές να μελετήσουν αυτά τα φαινόμενα για πολλούς λόγους. Βάζει, μάλιστα, το Γουίνιπεγκ στον χάρτη ως τον κυρίαρχο προορισμό για τη μελέτη των παραφυσικών».
Στη συλλογή του Κρις Ρουτκόφσκι περιλαμβάνεται και το περιστατικό του 1967 στη Λίμνη Φάλκον, στο οποίο ο Στέφαν Μίχαλακ ισχυρίστηκε ότι είδε δύο UFO και κάηκε ένα από αυτά.

Εκείνος επέμενε ότι το UFO τον είχε κάψει με θερμό αέριο, πολλοί όμως αμφισβήτησαν την ιστορία του, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είχε σχέση με την αγάπη του για το αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ pexels