Α.Τ.Ι.Α. που αλλάζουν σχήμα, στην Αργεντινή, το 1968…

Στις 29 Ιουλίου του 1968, μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν ξανά στον ουρανό της Αργεντινής.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Rosario, 350 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Buenos Aires, πολλά άτομα παρακολούθησαν για περίπου επτά λεπτά τις κινήσεις μιας παράδοξης πτητικής μηχανής.

Η πτητική αυτή μηχανή είχε μακρόστενο σχήμα, μήκους 10 μέτρων κατά προσέγγιση και κινούνταν στον ουράνιο θόλο με μεγάλη ταχύτητα, εκπέμποντας ένα εκτυφλωτικό φως κόκκινου χρώματος. Το φαινόμενο παρατήρησαν, επίσης, πολλοί αυτοκινητιστές, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την πόλη του Rosario.

Επιπλέον, κοντά στην πόλη Mar del Plata, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας, στις ακτές του Ατλαντικού, πολλοί αλιείς, οι οποίοι ψάρευαν κατά τα ξημερώματα, διέκριναν στον ουρανό ένα ισχυρότατο πορτοκαλί φως να λάμπει πάνω από τη θάλασσα, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

Το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο είχε αρχικά πολυγωνικό σχήμα, το μήκος του ξεπερνούσε τα πενήντα μέτρα και το ύψος του τα πέντε μέτρα. Εξέπεμπε ένα δυνατό φως και φαινόταν να κατευθύνεται προς την πόλη Miramar, η οποία απέχει 90 χιλιόμετρα από το σημείο που εθεάθη.

Αιφνιδίως, όμως, η πολυγωνική πτητική μηχανή έλαβε αντίθετη κατεύθυνση και αφού ανυψώθηκε απότομα, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Το εντυπωσιακό ήταν πως, κατά την απομάκρυνσή του, άρχιζε να αλλάζει το σχήμα του και μετατράπηκε τελικά σε ωοειδές ιπτάμενο αντικείμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 30/07/1968…