Το Εθνικό Πάρκο της Βραζιλίας που αλλάζει συνεχώς: Ένα φυσικό “θαύμα”(vid)

Φωλιασμένο κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας βρίσκεται ένα φυσικό "θαύμα" που αψηφά τη φαντασία - το Εθνικό Πάρκο Lencois Maranhenses.

Απλωμένο σε μια έκταση άνω των 1.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αυτό το μαγευτικό τοπίο με κυματιστούς αμμόλοφους και κρυστάλλινες λιμνοθάλασσες είναι ένα αξιοθέατο, συναρπάζοντας τους επισκέπτες με την απόκοσμη γοητεία του.

Το Lencois Maranhenses, πήρε το όνομά του από τα εκτεταμένα “φύλλα” λευκής άμμου που απλώνονται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, το πάρκο υφίσταται μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις γεμίζουν τις χαμηλές περιοχές ανάμεσα στους αμμόλοφους, δημιουργώντας χιλιάδες τιρκουάζ λιμνοθάλασσες που διακοσμούν το τοπίο σαν αστραφτερά κοσμήματα.


Πέρα από τη γραφική ομορφιά του, φιλοξενεί επίσης μια πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες του, το πάρκο υποστηρίζει μια ποικιλία φυτικών ειδών προσαρμοσμένων να ευδοκιμούν σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορεί να συναντήσουν κάκτους, βρωμέλιες και άλλα ανθεκτικά φυτά που έχουν προσαρμοστεί για να επιβιώσουν στο αμμώδες έδαφος.


Εκτός από τη φυτική του ζωή, το Lencois Maranhenses είναι επίσης ένα καταφύγιο για την άγρια ​​ζωή, με πολλά είδη πουλιών, ερπετών και θηλαστικών που αποκαλούν το πάρκο σπίτι. Οι παρατηρητές πουλιών θα απολαύσουν ερωδιούς και αλκυόνες, ενώ οι τυχεροί επισκέπτες μπορεί να δουν ακόμη και λύκο ή έναν γιγάντιο μυρμηγκοφάγο.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί