Τι ήταν τελικά η περίφημη έκρηξη της Τουγκούσκα;

Τον Μάρτιο του 1959, Σοβιετικοί επιστήμονες ισχυρίζονταν ότι ο μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε στη Σιβηρία, στην περιοχή της Τουγκούσκα, στις 30 Ιουνίου του 1908, ισοπεδώνοντας τουλάχιστον 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πυκνού δάσους, ήταν πιθανώς ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο προερχόμενο από τον πλανήτη Αφροδίτη.

Ένα βιβλίο, με τίτλο “Ένας Επισκέπτης από το Διάστημα”, το οποίο είχε εκδοθεί το 1946, στη Μόσχα, από τον Σοβιετικό επιστήμονα Alexander Kazantsev, ανέφερε τις γνώμες πολλών συμπατριωτών του επιστημόνων, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει τα εξής:


Η έκρηξη της Τουγκούσκα είχε δημιουργήσει το χαρακτηριστικό “μανιτάρι” των ατομικών εκρήξεων.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια, με συμπτώματα όμοια με εκείνα της προσβολής από ραδιενέργεια.


Η έκρηξη, αντιθέτως, δε δημιούργησε κανέναν απολύτως κρατήρα, όπως θα ανέμενε κανείς από μια ατομική έκρηξη.
Οι Σοβιετικοί επιστήμονες, το 1957, ανακάλυψαν στην περιοχή της καταστροφής τεμάχια σιδήρου, τα οποία απέκλεισαν ρητώς πως ανήκαν σε μετεωρίτη.


Τέλος, οι αυτόπτες μάρτυρες διατράνωναν πεισματικά πως αυτό που έμοιαζε με μετεωρίτη και κατέφτανε γοργά στον τόπο τους, ξάφνου ανέκοψε ταχύτητα, πριν εκραγεί και διαλυθεί στον αέρα πάνω από τα κεφάλια τους.


Τι ήταν τελικά η περίφημη έκρηξη της Τουγκούσκα; Ήταν μετεωρίτης ή μήπως ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο; Μετά από τόσες δεκαετίες, οι αντεγκλήσεις συνεχίζονται και το μυστήριο παραμένει…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 07/03/1959…

strangepress