• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ταϊλάνδη: Διέσωσαν μοναχό μετά από τέσσερις ημέρες σε πλημμυρισμένη σπηλιά – “Μπήκε για διαλογισμό” (vid)

Ταϊλάνδη: Διέσωσαν μοναχό μετά από τέσσερις ημέρες σε πλημμυρισμένη σπηλιά – “Μπήκε για διαλογισμό” (vid)

Μνήμες 2018 όταν 12 μαθητές και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά της Ταϊλάνδης, ξύπνησε η ανάλογη περιπέτεια ενός Βουδιστή μοναχού.


Ομάδες διάσωσης κατάφεραν μετά από τέσσερις ολόκληρες μέρες να βγάλουν σώο Βουδιστή μοναχό, από πλημμυρισμένη σπηλιά όπου είχε καταφύγει για να διαλογιστεί.

Ο μοναχός μπήκε στη σπηλιά στην επαρχία Πιτσανουλόκ της Ταϊλάνδης το περασμένο Σάββατο.
Ωστόσο, μια ασυνήθιστη για την εποχή καταιγίδα ξέσπασε στην περιοχή, ανεβάζοντας επικίνδυνα τα νερά της σπηλιάς που πλημμύρισε.


Μια ομάδα 17 δυτών κατάφερε μόλις σήμερα, Τετάρτη να απεγκλωβίσει τον άτυχο μοναχό.
Το βίντεο που πόσταραν στη σελίδα τους οι διασώστες καταγράφει τον 46χρονο να αναδύεται από τα σκοτεινά νερά της σπηλιάς μετά από βουτιά δώδεκα μέτρων, καθώς και την ασφαλή απομάκρυνσή του από το σημείο.

Ο 46χρονος Πρα Μανάς κάνει κάθε χρόνο προσκύνημα στοχασμού στη σπηλιά. Ωστόσο, φέτος, όταν μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις δεν επέστρεψε, οι ντόπιοι θορυβήθηκαν και ειδοποίησαν τις αρχές.
Το συμβάν έφερε μνήμες 2018 όταν οι 12 μαθητές της ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boars και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένη σπηλιά σε πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης. Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν οι Ταϊλανδοί «ΟΥΚάδες» και μια διεθνής ομάδα εθελοντών δυτών.

sputnik/ photo video screenshot