ΣΤΡΑΒΗ ΜΕΡΑ! Υπάλληλος έχασε στικάκι USB με δεδομένα των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης στην Ιαπωνία

Συνήθως η έξοδος με φίλους μετά τη δουλειά αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις –στη χειρότερη ένα hangover- για έναν άνδρα από την Ιαπωνία όμως, η διασκέδαση αυτή θα του μείνει για καιρό αξέχαστη.

Ο συγκεκριμένος (ανώνυμος) υπάλληλος μετά από μια έξοδο με συναδέλφους του, αυτήν την εβδομάδα, έχασε ένα USB στικάκι που περιείχε πληροφορίες για κάθε κάτοικο της πόλης Amagasaki, βορειοδυτικά της Οσάκα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK, ο άνδρας περίπου 40 ετών, μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε εστιατόριο, αποκοιμήθηκε στο δρόμο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα του, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και το φλασάκι, είχε κάνει φτερά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, ο άντρας εργάζεται σε μια εταιρεία που της έχει ανατεθεί να δώσει παροχές σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από φόρους.

Την Τρίτη, είχε μεταφέρει τα δεδομένα (ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις) 465.177 κατοίκων, δηλαδή όλου του πληθυσμού της πόλης, στο φλασάκι του.

Η μονάδα περιείχε επίσης ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, ονόματα και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και πληροφορίες για τα νοικοκυριά που λαμβάνουν δημόσια βοήθεια, όπως πληρωμές παιδικής φροντίδας.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσής του, η εταιρεία έκανε αναφορά στην αστυνομία και τις Αρχές ενημερώνοντας για την απώλεια.

Τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη διαρροή δεδομένων, ανέφεραν οι αρχές στη δήλωση.

Στη δήλωση μάλιστα οι τοπικές Αρχές ψέγουν τον υπάλληλο ότι αν και ήταν εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα δεν είχε άδεια να τα μεταφέρει σε ξεχωριστή συσκευή και πως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει μια πιο ασφαλή μέθοδο.

Επίσης ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες για την απώλεια των στοιχείων τους και δεσμεύονται ότι οι πληρωμένες των επιδομάτων θα γίνει χωρίς καθυστέρηση.

cnn/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί