• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σίγουρα το έχετε κάνει κι εσείς! Γιατί κάνουμε ΑΥΤΟ όταν μιλάμε στο τηλέφωνο;

Σίγουρα το έχετε κάνει κι εσείς! Γιατί κάνουμε ΑΥΤΟ όταν μιλάμε στο τηλέφωνο;

Μια κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι ασυναίσθητα

Οι τελευταίες δεκαετίες έφεραν στη ζωή μας τις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές στο σπίτι και τα κινητά τηλέφωνα.

Έτσι, έχοντας ελευθερία κινήσεων όταν μιλάνμε στο τηλέφωνο, οι περισσότεροι έχουμε την τάση να… βαδίζουμε στον χώρο ενώ μιλάμε!

Αν είμαστε στο σπίτι μας, ίσως πηγαίνουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ αν είμαστε στον δρόμο, συνεχίζουμε να βαδίζουμε, αλλά συνήθως πιο αργά και με κάποιες στάσεις.

Παρ’ όλο που επίσημη εξήγηση στο μυστήριο δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει, είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενεργοποιείται και λειτουργεί καλύτερα, όταν είμαστε όρθιοι και όταν περπατάμε. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι των τεχνών που υιοθετούν αυτή την μέθοδο για να κατεβάσουν ιδέες και να εμπνευστούν.

Την ώρα που συνομιλείτε στο τηλέφωνο, ο εγκέφαλός σας τείνει να επικεντρώνεται στο μέρος όπου γίνεται το τηλεφώνημα. Αν παρακολουθήσετε ανθρώπους που είναι σε “βαθιά” συνομιλία, θα προσέξετε ότι συνήθως κοιτούν προς τα κάτω κινούνται αργά.

man holding phone while standing on pedestrian lane

Έτσι είναι λογικό οι εξωτερικοί επηρεασμοί από το περιβάλλον τους να ελαχιστοποιούνται και υποσυνείδητα έχουν την τάση να περπατήσουν για να μπορέσουν να σκεφτούν καλύτερα και ενδεχομένως να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην συνομιλία.


photo unsplash