Πρόστιμο στους Ιταλούς κομμωτές για το διπλό λούσιμο λόγω λειψυδρίας!

Τέρμα στο διπλό λούσιμο!

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος της πόλης Καστενάσο δήλωσε ότι χιλιάδες λίτρα νερού «χάνονται» κάθε μέρα με το διπλό λούσιμο, το οποίο πολλοί κομμωτές θεωρούν ότι είναι ωφέλιμο για τους πελάτες τους

Ο δήμαρχος μιας ιταλικής πόλης απαγόρευσε στους κομμωτές και τους κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν νερό κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σοβαρές ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος της πόλης Καστενάσο, κοντά στην Μπολόνια στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνια, δήλωσε ότι χιλιάδες λίτρα νερού «χάνονται» κάθε μέρα με το διπλό λούσιμο, το οποίο πολλοί κομμωτές θεωρούν ότι είναι ωφέλιμο για τους πελάτες τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν, όπως γράφει o «Guardian», ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην Ιταλία, που λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα έως και 500 ευρώ για τα κομμωτήρια που παραβιάζουν τον κανόνα, καθώς η Ιταλία μάχεται με την ξηρασία κατά τη διάρκεια ενός έντονου, παρατεταμένου καύσωνα.

Στο Καστενάσο, το οποίο έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων, λειτουργούν 10 κομμωτήρια και κουρεία.

«Το Καστενάσο είναι μικρό. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό όσον αφορά στην κατανάλωση νερού σε μεγάλες πόλεις. Λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση το Σάββατο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε αρκετό χρόνο να προσαρμοστούν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάρλο Γκουμπελίνι.

Ένα εγχειρίδιο που συνοδεύει τις οδηγίες του μέτρου αναφέρει ότι από μια ανοιχτή βρύση ρέουν 13 λίτρα νερού το λεπτό και ότι απαιτούνται τουλάχιστον 20 λίτρα για να ξεπλύνει κάποιος τα μαλλιά του δύο φορές.

Ο Γκουμπελίνι δήλωσε ότι ο κανόνας, που ίσχυε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε πάει μια χαρά. «Η ανταπόκριση ήταν θετική», είπε. «Αυτός ο κανονισμός δεν έχει καταπιεστικό σκοπό, αλλά μάλλον λειτουργεί βοηθητικά για τους πολίτες».

Κι ενώ τα κομμωτήρια του Καστενάσο άνοιξαν ξανά το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, ορισμένοι δεν ήταν και τόσο εντυπωσιασμένοι…

«Φαίνεται λίγο γελοίο», δήλωσε η Κάτια, η οποία εργάζεται στο κομμωτήριο «Nuova Equipe». «Είναι δύσκολο να μην μπορούμε να πλένουμε και να ξεπλένουμε δύο φορές, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, αλλά και οι τύποι των μαλλιών, ειδικά αν τα μαλλιά του πελάτη είναι αρκετά βρώμικα».

Οι δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων έχουν, επίσης, επιβάλει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού, όπως το Μιλάνο, όπου οι δημόσιες βρύσες έχουν κλείσει. Οι περιοχές της βόρειας Ιταλίας υποφέρουν περισσότερο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, του Πο, μετά τις λιγοστές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αυτό τον χειμώνα.

skai/ photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί