Για τους περισσότερους ανθρώπους, η νίκη στο λαχείο είναι ένα απλό όνειρο. Άλλωστε, υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να μας χτυπήσει κεραυνός.
Αυτές οι πιθανότητες προφανώς δεν ισχύουν για τον Στέφαν Μαντέλ, έναν Ρουμάνο-Αυστραλό οικονομολόγο που κέρδισε το λαχείο 14 φορές, ανέφερε το The Hustle σε ένα άρθρο για τον μαθηματικό.
Οι δύο πρώτες νίκες του Μαντέλ ήταν στην πατρίδα του τη Ρουμανία , όπου προσπαθούσε να κερδίσει αρκετά χρήματα για να βγάλει την οικογένειά του από την τότε κομμουνιστική χώρα. Ο μισθός του ήταν τότε μόλις $88 (£67) το μήνα.
Μετακόμισε στο Ισραήλ πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία, όπου κέρδισε το λαχείο άλλες 12 φορές.
Όσο για τον Μαντέλ, τώρα ζει μια ήσυχη ζωή στο Βανουάτου, μια νησιωτική χώρα του Νότιου Ειρηνικού, γνωστή για τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες της.
Ενώ το σχέδιό του ήταν νόμιμο εκείνη την εποχή, οι νέοι νόμοι στις ΗΠΑ και την Αυστραλία καθιστούν το σχέδιο του Μαντέλ αδύνατο στις μέρες μας. Δεν μπορείτε πλέον να αγοράζετε λαχεία χύμα και να εκτυπώνετε τα εισιτήριά σας στο σπίτι – δύο βασικά μέρη της φόρμουλας του Μαντέλ.
Ακολουθεί η φόρμουλα 6 βημάτων για το πώς ο Mandel κατάφερε να βγάλει σοβαρά μετρητά από το λαχείο, ο οποίος είπε ότι είναι απλά μαθηματικά.
Υπολογίστε τον συνολικό αριθμό των πιθανών συνδυασμών. (Για μια κλήρωση που απαιτεί να επιλέξετε έξι αριθμούς από το 1 έως το 40, αυτό σημαίνει 3.838.380 συνδυασμούς)
Βρείτε λοταρίες όπου το τζάκποτ είναι τριπλάσιο ή περισσότερο από τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών.
Συγκεντρώστε αρκετά μετρητά για να πληρώσετε για κάθε συνδυασμό. (Ο Μαντέλ συγκέντρωσε 2.524 επενδυτές για την ώθησή του να κερδίσει το λαχείο της Βιρτζίνια)
Εκτυπώστε εκατομμύρια εισιτήρια με κάθε συνδυασμό. (Αυτό ήταν νόμιμο. Τώρα θα έπρεπε να αγοράσετε τα εισιτήρια απευθείας από το κατάστημα)
Παραδώστε τα εισιτήρια σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους λαχειοφόρων αγορών.
Κερδίστε τα μετρητά. Και μην ξεχάσετε να πληρώσετε τους επενδυτές σας. (Ο Μαντέλ κέρδισε μόνο $97.000 [£74.000] μετά από μια νίκη $1,3 εκατομμυρίων [£1m] το 1987).
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









