• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιος είναι ο «Σύγχρονος Νοστράδαμος» που είχε προβλέψει τη φετινή οικονομική καταστροφή

Ποιος είναι ο «Σύγχρονος Νοστράδαμος» που είχε προβλέψει τη φετινή οικονομική καταστροφή

Πολλοί μπορεί να έχουν εκπλαγεί από τα απανωτά «χτυπήματα» του 2020 με την κοινωνική και οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της Daily Mail, ένας «σύγχρονος Νοστράδαμος», ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, Πίτερ Τέρχιν, είχε προβλέψει πριν από μια δεκαετία ότι το 2020 θα ήταν η χρονιά που η πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια θα κορυφωνόταν.

Σε επιστημονική εργασία του από το 2010 ο Τέρχιν, ο «σύγχρονος Νοστράδαμος», είχε γράψει ότι «οι σύνθετες ανθρώπινες κοινωνίες επηρεάζονται από επαναλαμβανόμενα – και προβλέψιμα – κύματα πολιτικής αστάθειας».

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε στασιμότητα ή μείωση των μισθών, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει, υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός νέων αποφοίτων και το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται. Αυτοί οι φαινομενικά διαφορετικοί κοινωνικοί δείκτες σχετίζονται ουσιαστικά μεταξύ τους».

Επίσης ο καθηγητής εξηγεί στην εργασία του, ότι τέτοιες αστάθειες ιστορικά κορυφώνονται στις ΗΠΑ κάθε 50 χρόνια, με τις προηγούμενες κρίσεις να έχουν συμβεί το 1870, το 1920 και το 1970 αντίστοιχα.

photo unsplash