Ποια είναι η πιο καταθλιπτική χώρα στην Ευρώπη;

Υπάρχουν και οι αρνητικές πρωτιές.

Η Ευρώπη ήταν από πάντα μία χώρα όχι και τόσο χαρούμενη αν εξαιρέσεις τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, δηλαδή τον νότο της ηπείρου. Ποια είναι όμως η πιο καταθλιπτική χώρα της Ευρώπης σύμφωνα με έρευνα;

Σίγουρα το μυαλό σου μπορεί αμέσως να πηγαίνει σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία αλλά κάνεις λάθος. Μπορεί κι αυτές οι χώρες να είναι πολύ μίζερες και γκρίζες αλλά όμως δεν είναι στην κορυφή της κατάθλιψης.

Στο ratpack.gr βρήκαν την έρευνα που έκαναν επιστήμονες για την Ευρωπαϊκή κατάθλιψη και ποια είναι η πιο γνήσια καταθλιπτική χώρα με τους πιο μίζερους κατοίκους στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη στην Ευρώπη το έχει η Φινλανδία. Ναι, παρά το γεγονός ότι το επίπεδο ζωής στη χώρα είναι πολύ ικανοποιητικό, οι Φινλανδοί φαίνεται να βασανίζονται από σκοτεινές σκέψεις…

Οι επιστήμονες το αποδίδουν κυρίως στο κλίμα (μεγάλες περίοδοι με κρύο και σκοτάδι)

Γενικότερα οι βόρειοι λαοί της Ευρώπης είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη σε σύγκριση με τους νότιους – καίτοι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι καλύτερο και αυτό δεν μπορεί παρά να οφείλεται πρωτίστως στις κλιματολογικές συνθήκες. Το κακό όμως είναι ότι οι περιπτώσεις κατάθλιψης αυξάνονται πλέον δραματικά και στον Νότο – γεγονός που δεν έχει να κάνει με το κλίμα αλλά με τις συνθήκες ζωής που χειροτερεύουν.

photo video screenshot