Πέθανε ο Πολ Αλεξάντερ! Ζούσε σε σιδερένιο πνεύμονα για 70 χρόνια! Δείτε πως ήταν

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Πολ Αλεξάντερ!

Ζούσε σιδερένιο πνεύμονα για 70 χρόνια, αφότου η πολιομυελίτιδα τον είχε αφήσει παράλυτο.

Ένας φορέας συγκέντρωσης χρημάτων για την υγειονομική του περίθαλψη επιβεβαίωσε ότι ο Αλεξάντερ, από το Ντάλας του Τέξας, απεβίωσε τη Δευτέρα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κόλλησε πολιομυελίτιδα σε ηλικία 6 ετών, η οποία τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω.

Δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνος του και πέρασε μια ζωή μέσα σε σιδερένιο πνεύμονα με την βοήθεια του οποίου ανέπνεε!

Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που αποφοίτησε από λύκειο στο Ντάλας χωρίς να παρακολουθήσει ποτέ αυτοπροσώπως τα μαθήματα.

Έπειτα μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν και έγινε δικηγόρος Εκπροσωπούσε τους πελάτες του στο δικαστήριο με μία τροποποιημένη αναπηρική καρέκλα που κρατούσε το παράλυτο σώμα του σε όρθια στάση!

Ο αναπνευστήρας του Αλεξάντερ έμοιαζε με μεταλλικό φέρετρο! Ξάπλωνε σε αυτόν με την συσκευή στερεωμένη σφιχτά γύρω από τον λαιμό του.

Συνέβαλε στην δημιουργία κενού για την μηχανική αναρρόφηση οξυγόνου στους πνεύμονες των ασθενών, των οποίων το κεντρικό νευρικό σύστημα και η αναπνευστική λειτουργία διαλύθηκαν εξαιτίας της πολιομυελίτιδας.

Οι γιατροί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες να τον κάνουν να αναπνεύσει μόνος του, απενεργοποιώντας το μηχάνημα! Όταν όμως έβγαινε έξω, μετά από λίγο μελάνιαζε και λιποθυμούσε!

Ο Πολ αποφάσισε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το μηχάνημα με τον σιδερένιο πνεύμονα, παρά τις νέες επιλογές που προσέφερε η τεχνολογία! Εξάλλου, κάποιες εξ αυτών απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση.

Δείτε πως ζούσε ΕΔΩ και ΕΔΩ!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί