Πέντε παράξενα που μπορεί να τύχουν σε μια αεροσυνοδό VIP

flight attentant
Η δουλειά των αεροσυνοδών δεν είναι καθόλου εύκολη και μάλιστα πολλές φορές είναι αρκετά απαιτητική αναλόγως την εταιρεία και τα αεροσκάφη στα οποία αυτές εργάζονται.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι κάποιες φορές τα πράγματα για τις VIP αεροσυνοδούς καθώς συχνά οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Εκτός από αυτό, τους τυχαίνουν και διάφορες απρόοπτες καταστάσεις. Σύμφωνα με το exploringgreece, μια αεροσυνοδός που δούλευε επί χρόνια σε πτήσεις Charter VIP αποκάλυψε στην Telegraph μερικά από τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν τύχει στην ίδια και σε συναδέλφους της.

Εξαφάνιση πειστηρίων απιστίας
Κι όμως όχι μια και δύο φορές, αλλά περισσότερες έχουν κληθεί αεροσυνοδοί VIP πτήσεων να κάνουν τα «στραβά μάτια» όταν βλέπουν τους πελάτες να ταξιδεύουν κάθε φορά και με άλλη συνοδό. Εκτός όμως από αυτό, η αεροσυνοδός έχει κληθεί να εξαφανίσει και τα πειστήρια της απιστίας όπως είναι το κραγιόν από το πουκάμισο.

Αεροσκάφη με Pole Dancing
Σίγουρα όλες οι αεροσυνοδοί ξέρουν ότι τα VIP αεροσκάφη στα οποία θα βρεθούν είναι πολυτελή αλλά δεν περιμένουν να δουν ακόμη και pole dancing μέσα. Και όμως έχει συμβεί και έχουν παρακολουθήσει ακόμη και χορό.

Επιβάτες… ζώα
Κυριολεκτικά! Η αεροσυνοδός αποκάλυψε ότι έχει ταξιδέψει παρέα με διάφορα κατοικίδια των πλούσιων επιβατών. Και δεν μιλάμε για σκυλάκια και γατάκια αλλά ακόμη και γεράκια ή μαϊμούδες ντυμένες με πανάκριβα αξεσουάρ.

Απαιτήσεις που δύσκολα εκπληρώνονται στα 30.000 πόδια
Μπορεί ένας πελάτης να είναι πολύ καλόβολος και να μην χρειάζεται κάτι παραπάνω απ’ όσα ήδη έχει το VIP αεροσκάφος του αλλά υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις. Σύμφωνα με την αεροσυνοδό μπορεί να κληθείς να βρεις χαβιάρι σε ένα ερημικό νησί που προσγειώθηκες ή να κάνεις χιλιόμετρα για να βρεις μια μπάντα που θα παίξει μουσική για χάρη του πελάτη.

Ροζ προτάσεις
Και είναι περισσότερες απ’ ό,τι φανταζόμαστε, σύμφωνα με την ίδια αεροσυνοδό. «Ένας ιδιοκτήτης (αεροσκάφους) είχε ντύσει το πλήρωμα καμπίνας με kinky στολές αντί για της κανονικές. Κάποιος μπορεί να αρνηθεί ευγενικά αλλά σίγουρα θα χάσει την “εύνοια” (σ.σ. του πελάτη) για κάποιες μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του!

photo pexels