• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλα για το χρήμα! Έκοψε το χέρι της για να…λάβει αποζημίωση-«μαμούθ»

Όλα για το χρήμα! Έκοψε το χέρι της για να…λάβει αποζημίωση-«μαμούθ»

Το δικαστήριο της Λιουμπλιάνα ομόφωνα αποφάσισε ότι η Τζουλίγια Άντλεσιτς συμφώνησε με τον φίλο της να κόψει επίτηδες το χέρι της πάνω από τον καρπό, για να πάρει αποζημίωση ενός εκατ. ευρώ από την ασφάλεια.

Το ζευγάρι έφτασε πανικόβλητο στο νοσοκομείο, λέγοντας στους γιατρούς ότι η Τζουλίγια τραυματίστηκε κόβοντας κλαδιά με το αλυσοπρίονο.


Όπως ανέφεραν οι αρχές, το ζευγάρι άφησε το κομμένο χέρι στο σπίτι όπου έγινε ο τραυματισμός, αντί να το πάρουν μαζί τους στο νοσοκομείο.

Στόχος τους ήταν η αναπηρία να καταστεί μόνιμη.

Το προηγούμενο διάστημα, η γυναίκα είχε υπογράψει ασφαλιστικά συμβόλαια με 5 διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες. Για τον συγκεκριμένο τραυματισμό, θα έπαιρνε περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ.

Τα μισά θα καταβάλλονταν άμεσα και τα υπόλοιπα σε μηνιαίες δόσεις.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, τις προηγούμενες ημέρες ο φίλος της Τζουλίγια είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για το πώς λειτουργούν τα τεχνητά χέρια.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, αυτό αποτελούσε περαιτέρω απόδειξη ότι είχαν κόψει το χέρι της γυναίκας εσκεμμένα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η γυναίκα δήλωσε αθώα, λέγοντας πως ποτέ δεν θα έκοβε ηθελημένα το χέρι της.

«Κανείς δεν θέλει να μείνει ανάπηρος» είπε η Τζουλίγια στο δικαστήριο. «Τα νιάτα μου καταστράφηκαν. Έχασα το χέρι μου στην ηλικία των 20 ετών. Μόνο εγώ ξέρω τι συνέβη» πρόσθεσε η νεαρή κοπέλα.

Παρ’ όλ’ αυτά το δικαστήριο την καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση. Ο φίλος της καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο πατέρας της με 1 έτος φυλακή.

«Πιστεύουμε ότι οι ποινές είναι δίκαιες και αρμόζουσες και θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκαν» σχολίασε η δικαστής, Μαρζέτα Ντβόρνικ.

(Sputniknews – φωτο:photo screenshot)