• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ έστειλε λεφτά στον Βόλο- Ποιοι Έλληνες πήραν 1.200 δολάρια!

Ο Τραμπ έστειλε λεφτά στον Βόλο- Ποιοι Έλληνες πήραν 1.200 δολάρια!

trump check
Τσεκ… 1.200 δολαρίων λαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον Βολιώτες ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Οι επιταγές, στις οποίες απεικονίζεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, έχουν την υπογραφή του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και έρχονται από τις ΗΠΑ.

Εκτός από τα τσεκ που λαμβάνουν αμερικανοί πολίτες αλλά και αυστριακοί, η υπερατλαντική αποστολή επιταγών είχε και παραλήπτες στο Βόλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 72χρονου Βολιώτη, που έλαβε την επιταγή του τις προηγούμενες ημέρες μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ο φάκελος, στον οποίο εσωκλειόταν το τσεκ είχε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν η αρμόδια διεύθυνση του αντίστοιχου υπουργείου Οικονομικών στις ΗΠΑ.

Ανοίγοντας τον φάκελο ο 72χρονος βρήκε διπλή επιταγή, μία δική του και μία της συζύγου του. Πρόκειται για επιταγές ύψους 1.200 δολαρίων (στον καθένα), που φέρουν την υπογραφή του αμερικανού προέδρου, οι οποίες στάλθηκαν σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο, ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

«Αυτά τα χρήματα μού ήρθαν κουτί! Ηταν δώρο. Χρωστούσαμε με τη σύζυγό μου ένα ποσό, το οποίο επιστρέψαμε και μας έχουν περισσέψει κιόλας για να καλύψουμε ανάγκες μας» είπε ο ίδιος.

Η εξήγηση
Ο ίδιος πήγε στην Αμερική το 1970 προκειμένου να εργαστεί σε θέση που του εξασφάλισε ο αδερφός του που ήταν οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ σε εταιρεία αλουμινίου.

Δέκα χρόνια διέμεινε και εργάστηκε στην Αμερική. Εκεί γνώρισε την σύζυγό του που έλκει την καταγωγή της από την Κάλυμνο, παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου έκαναν και δεύτερο παιδί.

Η οικογένεια διαμένει από τα τέλη του 1979 αρχές 1980 στον Βόλο, φαίνεται όμως ότι η δεκαετία της εργασιακής τους ζωής στις ΗΠΑ δεν σβήστηκε από τα προγράμματα τήρησης αρχείων των αμερικανικών αρχών. Μάλιστα ο ίδιος εξακολουθεί να λαμβάνει μικρό ποσό, περίπου 350 δολάρια τον μήνα ως σύνταξη για τη δεκαετία που εργάστηκε στις ΗΠΑ.

Στα τέλη Μαρτίου στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στην αμερικανική ιστορία η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να στείλει επιταγές βοηθήματα των 1.200 δολαρίων σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως και 75.000 δολάρια και των 2.400 δολαρίων σε ζευγάρια εργαζομένων με διπλάσιο ετήσιο εισόδημα.

με πληροφορίες από Ταχυδρόμο/ photo video screenshot