Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας της Χιλής…

Το καλοκαίρι του 1964, στην επαρχία Μαγαγιάνες της Χιλής, που είναι το νοτιότερο σημείο της χώρας, εκεί που βρίσκεται η Γη του Πυρός, το Ακρωτήριο Χορν και ο Πορθμός του Μαγγελάνου, λίγο πάνω από την Ανταρκτική, ανακαλύφθηκε ένα άγνωστο θαλάσσιο ζώο στις ακτές του Ειρηνικού.

Το μυστηριώδες αυτό θαλάσσιο τέρας της Χιλής, όπως έγραφαν οι εφημερίδες, είχε μήκος περίπου έξι μέτρων, πλάτος δύο μέτρων και βάρος δύο τόνων. Τα πρόσθια πενταδάκτυλα άκρα του είχαν νύχια και θύμιζαν κατά πολύ ανθρώπινα χέρια!

Τα οπίσθια άκρα του έμοιαζαν κατάλληλα για κολύμβηση και η τεράστια κεφαλή του ήταν επιμήκης. Οι επιστήμονες της Χιλής δήλωναν κατάπληκτοι και βιάζονταν να το μελετήσουν διεξοδικά.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1962, στο νησί της Τασμανίας, που βρίσκεται νότια της Αυστραλίας, είχε εντοπιστεί το πτώμα ενός πελώριου ζώου, το οποίο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, καλυπτόταν από ένα είδος δέρματος τόσο χοντρού και σκληρού, ώστε δεν κοβόταν ούτε με ακονισμένα μαχαίρια ούτε με πελέκεις.

Ο Αυστραλός Καθηγητής Μόρισον υπέθεσε ότι επρόκειτο για ένα εντελώς νέο και άγνωστο στην Επιστήμη ζώο. Αργότερα, όμως, ειπώθηκε ότι ανήκε σε κήτος που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και έτσι, το θέμα ξεχάστηκε.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/06/1964…

strangepress