«Σκελετοί γιγάντων» στη Νεβάδα ιντριγκάρουν τους αρχαιολόγους! Μύθος ή ξεχασμένη αλήθεια;

Κανείς «ειδικός» δεν μπορεί να δώσει σήμερα μία σαφή απάντηση.

Οι αρχαιολόγοι έχουν μπερδευτεί εδώ και καιρό σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι μια ομάδα γιγάντιων όντων που είχαν χαθεί από καιρό, που είχαν ύψος έως και 10 πόδια, ζούσαν κάποτε στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

«Υπερμεγέθη ανθρώπινα κρανία, σανδάλια 15 ιντσών και τεράστια αποτυπώματα χεριών έχουν αποκαλυφθεί σε ανασκαφές μέσα σε μια σπηλιά στο Lovelock της Νεβάδα τον περασμένο αιώνα, τα οποία συνέχισαν να προκαλούν την περιέργεια των επιστημόνων και του κοινού», όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Οι ισχυρισμοί για αυτούς τους «Γίγαντες του Λάβλοκ» προήλθαν από ιθαγενείς Αμερικανούς που έλεγαν ιστορίες για μια βάναυση φυλή χλωμόχρωμων εισβολέων που διεξήγαγαν πόλεμο εναντίον των τοπικών ομάδων, πριν τελικά παγιδευτούν σε μια σπηλιά και εξοντωθούν.

Ορισμένοι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι η όλη ιστορία είναι πιθανόν μια υπερβολή των γεγονότων ή ακόμη και μια καθαρό hoax, ωστόσο κάποια από τα στοιχεία συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους εναπομείναντες υποστηριχτές των ευρημάτων.

Αλλά όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι ανθρακωρύχων ανακάλυψε για πρώτη φορά τα γιγάντια «λείψανα» το 1911.

Βρίσκονταν εκεί αναζητώντας το γκουάνο, τα περιττώματα πουλιών ή νυχτερίδων, που ήταν από καιρό πολύτιμη πηγή λιπάσματος και συστατικό της πυρίτιδας.

Αλλά καθώς έσκαβαν βαθιά μέσα στο γκουάνο, αυτοί οι αναζητητές βρήκαν περισσότερα από όσα περίμεναν: πάνω από 60 ανθρώπινους σκελετούς.

Και εξ αυτών φέρονται να ήταν εξαιρετικά μεγάλοι: μεταξύ επτά και οκτώ πόδια ύψος (έως 2,4 μέτρα).

«Ένα από τα σπουδαία του ευρήματα ήταν ένας σκελετός, που βρέθηκε περίπου είκοσι μίλια νότια του Lovelock της Νεβάδα, δείχνοντας ότι το σώμα του οποίου ήταν ένα πλαίσιο, ήταν ακριβώς επτά πόδια, επτά ίντσες ύψος», σύμφωνα με τη βιογραφία του 1935 του John T. Reid. , ενός μηχανικού ορυχείων που εργαζόταν στο Lovelock.

«Είναι ένας από τους γίγαντες άντρες» μιας αρχαίας φυλής της οποίας σκελετοί ανακαλύφθηκαν στην Κεντρική Νεβάδα».

Ένα άλλο περίεργο εύρημα ήταν ένα αποτύπωμα χεριού φαινομενικά χαραγμένο στην πέτρα που φαινόταν διπλάσιο από το μέγεθος ενός μέσου ανθρώπινου χεριού.

Οι αναφορές από αυτές τις ανασκαφές φάνηκαν να αυξάνουν το μέγεθος των γιγάντων: Από το 1931, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ύψος 8,5 και 10 πόδια (έως 3 μέτρα).

Αν και η ύπαρξή τους μπορεί να παραμείνει μυστήριο, η προφορική παράδοση μπορεί να προσφέρει κάποιες ενδείξεις. Οι φυλές Paiute που είναι ιθαγενείς στην περιοχή αφηγούνται ιστορίες για μια ομάδα βαρβάρων που ονομάζεται Si-Te-Cah, μια ομάδα που φέρεται να μετακόμισε στην περιοχή πριν από 3.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τη μυθολογία των Paiute, οι Si-Te-Cah άρχισαν τότε να πολεμούν εναντίον τους και είχαν επίσης κόκκινα μαλλιά.

Μαρτυρίες από τον Ισπανό κατακτητή του 16ου αιώνα Pedro Cieza de León φάνηκε να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας άγριας και μυστηριώδους ομάδας κοκκινομάλλης βαρβάρων.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί