• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μυστήριο με θησαυρό που ξεβράστηκε στη Βενεζουέλα: Φουντώνουν οι θρύλοι για πειρατές της Καραϊβικής

Μυστήριο με θησαυρό που ξεβράστηκε στη Βενεζουέλα: Φουντώνουν οι θρύλοι για πειρατές της Καραϊβικής

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη Βενεζουέλα όταν άρχισαν να βγαίνουν μυστηριωδώς στην παραλία κοσμήματα.

Η ζωή ενός νεαρού ψαρά στη Βενεζουέλα άλλαξε ξαφνικά ένα πρωινό.

Καθώς ο Γιολμάν Λάρες, επέστρεφε στην καλύβα του με στέγη από κασσίτερο, στο χωριό Γκουάκα, στην ακτή της Καραϊβικής, είδε κάτι να γυαλίζει στην παραλία. Ψηλαφώντας με τα χέρια του στην άμμο, ανακάλυψε ένα χρυσό μενταγιόν με την εικόνα της Παναγίας.
Το ψαροχώρι, κάποτε βρισκόταν στο κέντρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ψαριών της Βενεζουέλας, αλλά λόγω της έλλειψης βενζίνης, έχουν κλείσει πλέον τα περισσότερα από τα μικρά συσκευαστήρια αλιευμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η «ανακάλυψη» του Λάρες μοιάζει με θαύμα.

«Άρχισα να τρέμω, έκλαιγα από χαρά» δήλωσε στους «New York Times» ο Λάρες. Όπως είπε «ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι θαυμάσιο».

Ο Λάρες αποκάλυψε τι είχε συμβεί στον πεθερό του, επίσης ψαρά και γρήγορα όλο το χωριό στο οποίο διαμένουν 2.000 άνθρωποι, άρχισε ένα κυνήγι θησαυρού στην παραλία, ψάχνοντας και για άλλα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να είχαν θαφτεί στην άμμο.

Εκατοντάδες πολύτιμα αντικείμενα
Από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι έρευνές τους έχουν αποδώσει και έχουν βρεθεί στην ακτή εκατοντάδες κομμάτια χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, στολίδια και ψήγματα χρυσού.

Δεκάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει ότι έχουν ανακαλύψει τουλάχιστον ένα πολύτιμο αντικείμενο, όπως ένα χρυσό δαχτυλίδι και σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάποιοι πούλησαν τα «ευρήματά» τους μέχρι και 1.500 δολάρια (περίπου 1.230 ευρώ).

«Ο Θεός καθορίζει την ατζέντα του» λέει ο Σίρο Κουιχάδα, που βρήκε ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Κανείς πάντως δεν γνωρίζει από που προήλθε ο χρυσός που κατέληξε στην παραλιά του Γκουάκα. Το μυστήριο επιτείνουν οι θρύλοι για τους πειρατές της Καραϊβικής και οι χριστιανικές παραδόσεις.
Το Γκουάκα, βρίσκεται στη χερσόνησο Παρία, εκεί όπου το 1498 ο Χριστόφορος Κολόμβος έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του στη Νότια Αμερική.

Όπως δήλωσε ο Λάρες, από τα κοσμήματα που βρήκε έβγαλε 125 δολάρια (102 ευρώ) τα οποία χρησιμοποίησε για να αγοράσει χύμα συρραπτικά, γλυκό ψωμί για τα παιδιά του, για να επιδιορθώσει την τηλεόρασή του και να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο ηχείο.

sputnik/ photo unsplash