• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με στολή πτήσης του… Iron Man θα σώζουν κόσμο οι διασώστες στην Αγγλία – Δείτε Βίντεο

Με στολή πτήσης του… Iron Man θα σώζουν κόσμο οι διασώστες στην Αγγλία – Δείτε Βίντεο

Επιτυχής ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση «αεριωθούμενης στολής» σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή της Βρετανίας που θα επιτρέπει στους τραυματιοφορείς να κάνουν γρηγορότερα και ευκολότερα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι τραυματιοφορείς αεροδιακομιδών θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν «αεριωθούμενες» στολές που θα τους επιτρέπουν να κινούνται μεμονωμένα και ταχύτερα για τον εντοπισμό τραυματιών ή ανθρώπων αποκλεισμένων σε δυσπρόσιτες περιοχές, σύμφωνα με Βρετανό εφευρέτη.

Όπως ανέφερε ο Richard Browning, το «κοστούμι πτήσης» θα είναι έτοιμο έως το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά από μια επιτυχή δοκιμαστική πτήση που έγινε σε μια δύσβατη κι ανώμαλη περιοχή σε μεγάλο υψόμετρο στο Langdale Pike για την αναζήτηση ομάδας πεζοπόρων.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, η στολή αεριώθησης έφτασε σε λιγότερο από οκτώ λεπτά στην κορυφή του βουνού – σε ύψος σχεδόν ενός χιλιομέτρου.

Όπως εξηγεί ο σχεδιαστής της επαναστατικής ευρεσιτεχνίας, ένα ελικόπτερο θα χρειαζόταν τριπλάσιο χρόνο για να φτάσει εκεί, ενώ ένας διασώστης πεζοπόρος πάνω από μια ώρα!

Η υπηρεσία των νοσοκομειακών ελικοπτέρων βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Μπράουνινγκ για τη χρήση των jetsuit, υποστηρίζοντας πως η πρώτη επίσημη πτήση ίσως έρθει σχετικά νωρίς, τον επόμενο καλοκαίρι.

Η στολή αυτή, με πηγή έμπνευσης τον υπερήρωα της Marvel, Iron Man, κοστίζει περί τις 340.000 λίρες. Ωστόσο, ο Μπράουνινγκ και η εταιρεία του Gravity, εξετάζουν το ενδεχόμενο ειδικής σύμβασης με τις νοσοκομειακές υπηρεσίες.


sputnik/photo: video screenshot