• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λαχτάριασαν! Πίστευαν ότι ήταν νεκρός, τον έθαψαν και ξαφνικά τον είδαν μπροστά τους

Λαχτάριασαν! Πίστευαν ότι ήταν νεκρός, τον έθαψαν και ξαφνικά τον είδαν μπροστά τους

grave unsplash
Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις, αλλά και ένα λάθος υπαλλήλου οδήγησαν σε κηδεία λάθος ανθρώπου!


Δεν πίστευε στα αυτιά, αλλά και στα μάτια της μία οικογένεια στο Çanakkale της Τουρκίας, μαθαίνοντας πως είχε θάψει… λάθος άνδρα.

Και πώς όχι, όταν ο άνθρωπός τους ήταν τελικά ολοζώντανος, έχοντας θρηνήσει… τσάμπα!
Η οικογένεια του 96χρονου Recep Çelik, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου, κατηγόρησαν μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις, αλλά και ένα λάθος υπαλλήλου για το μπέρδεμα που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να θάψει τον (άγνωστο σε αυτή) 69χρονο Recep Yılmaz που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό.
Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν ο Yılmaz μεταφέρθηκε με κορωνοϊό στο ίδιο νοσοκομείο με τον Çelik, πριν από λίγες ημέρες.
Το προσωπικό του νοσοκομείου κατέγραψε, από λάθος, τον Yılmaz ως Recep Çelik, ο οποίος νοσηλευόταν ήδη με καρκίνο.
Όταν ο 69χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της COVID-19 την ημέρα που μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, ειδοποιήθηκε για τα τραγικά μαντάτα η οικογένεια του Çelik.

Η οικογένεια παρέλαβε τη σορό του και την έθαψε, θρηνώντας για τον «χαμό» του. Μέχρι που την επόμενη μέρα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για το μακάβριο λάθος.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Hilmi Çelik ανέφερε ότι ο πατέρας του διέμενε σε γηροκομείο, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.
«Έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι. Όταν βρέθηκε μία κενή κλίνη σε άλλο νοσοκομείο, ο ασθενής με το όνομα Recep Yılmaz μεταφέρθηκε εκεί και έκαναν την εισαγωγή στο όνομα του πατέρα μου. Δεν ήμασταν στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή και πιστεύαμε ότι ο πατέρας μας μεταφέρθηκε τελικά σε άλλο νοσοκομείο», εκμυστηρεύτηκε.
Η οικογένεια του 96χρονου υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν στο πιστοποιητικό παρατήρησε ότι ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.

«Είπαμε στο προσωπικό ότι ο πατέρας μας είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, μας πήγαν στο νεκροτομείο για να επιβεβαιώσουμε αν το πτώμα ήταν του πατέρα μας, ωστόσο δεν μας επιτρεπόταν να πλησιάσουμε λόγω του κορωνοϊού. Έμοιαζε σαν να ήταν ο πατέρας μας, όσο μπορούσαμε να δούμε. Είχε σημάδι από χειρουργική επέμβαση στο ίδιο σημείο με τον πατέρα μας και το ίδιο “βαθούλωμα” στο πλάι του σώματός του. Δεν μπορούσαμε να δούμε το πρόσωπό του καθαρά, αλλά παραλάβαμε τη σορό έτσι κι αλλιώς. Δεν ήμασταν παρόντες στην ταφή εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Η οικογένεια σοκαρίστηκε όταν κάποιος από το νοσοκομείο τούς τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει αν είχε κάποια σχέση με έναν ασθενή που ονομαζόταν Recep Çelik και κάπως έτσι άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης…
Αντίκρισαν τον άνθρωπό τους στο κρεβάτι του νοσοκομείου ολοζώντανο, ωστόσο τη χαρά τους γρήγορα διαδέχθηκαν εύλογα ερωτήματα.
«Ήμασταν σοκαρισμένοι. Χαρήκαμε, αλλά αναρωτηθήκαμε ποιον κηδέψαμε», εξομολογήθηκε ο Hilmi.
Αργότερα επικοινώνησαν με την οικογένεια του Recep Yılmaz, η οποία έψαχνε τον «αγνοούμενο» συγγενή της.
Αναμένεται πλέον η εκταφή της σορού του 69χρονου και η παράδοσή της στην πραγματική του οικογένεια του.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου, καθηγητής Muammer Karaayvaz, διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε κάποιο ιατρικό σφάλμα, ενώ τα έγγραφα των δύο ασθενών είχαν απλά μπερδευτεί.
«Εξάλλου, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Και οι δύο είχαν τα ίδια σημάδια χειρουργικής επέμβασης και μια τεράστια κρεατοελιά στο κεφάλι τους», είπε.

sputnik/ photo video screenshot