• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορωνοϊός: Οι Ινδοί έβαλαν “φωτιά” στη Google – Τί αναζήτησαν μαζικά τις τελευταίες ημέρες;

Κορωνοϊός: Οι Ινδοί έβαλαν “φωτιά” στη Google – Τί αναζήτησαν μαζικά τις τελευταίες ημέρες;

Πρώτο με διαφορά

Στην κορυφή στις αναζητήσεις του διαδικτύου στην Ινδία, τη δεύτερη χώρα σε αριθμό μολύνσεων με κορωνοϊό, βρίσκεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Δεδομένα για τις κορυφαίες αναζητήσεις στην Ινδία δημοσιοποίησε η Google, με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Sputnik V να βρίσκεται στην κορυφή.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, ενώ στις κορυφαίες τάσεις το άλλο θέμα που αναζήτησαν οι Ινδοί χρήστες του διαδικτύου ήταν ο αγώνας κρίκετ Πακιστάν εναντίον Αγγλίας.

​Οι αναζητήσεις στο Google για το «Sputnik» και το «Sputnik εμβόλιο» αυξήθηκαν περισσότερο από 3.300% και πάνω από 2.750% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η μηχανή αναζήτησης.

Το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύχθηκε από το ρωσικό κυβερνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια, καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου, ημερομηνία μετά την οποία οι αναζητήσεις για το εμβόλιο κέρδισαν έδαφος.

Η έξαρση στην Ινδία

Η Ινδία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορονοϊό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφοντας 90.802 νέα περιστατικά μόνο κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για την υπουργική συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), εξέφρασε εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου «Sputnik V».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας της Ινδίας επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δύο χώρες βρίσκονταν σε επικοινωνία όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους εάν το Νέο Δελχί είχε επίσημα προσεγγιστεί από τη Μόσχα για την παρασκευή του εμβολίου.

Στις αναζητήσεις της Google, το εμβόλιο ακολούθησε το θέμα «Πακιστάν εναντίον Αγγλίας», με το θέμα να έχει αύξηση αναζητήσεων κατά 5.000%, στο φόντο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κρίκετ που φιλοξενεί η Αγγλία. Παρά την πανδημία, η ομάδα του Πακιστάν επισκέφθηκε την Αγγλία για το αθλητικό τουρνουά.


sputnik/photo unsplash