• Αρχική
  • Άρθρα
  • Iσραηλινή εταιρεία κατασκευάζει την πιο ακριβή μάσκα στον κόσμο – Από τί είναι φτιαγμένη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια;

Iσραηλινή εταιρεία κατασκευάζει την πιο ακριβή μάσκα στον κόσμο – Από τί είναι φτιαγμένη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια;

Υπάρχει πλέον μια ευρεία γκάμα προστατευτικής μάσκας που μπορεί να επιλέξει κανείς. Ωστόσο αυτή που θα δείτε σε αυτό το άρθρο, είναι για... λίγο πιο χοντρά πορτοφόλια.

Περισσότερα από 3.500 λευκά και μαύρα διαμάντια θα έχει η πιο ακριβή μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, που κατασκευάζει εταιρεία κοσμημάτων από το Ισραήλ.

Μια ισραηλινή εταιρεία κοσμημάτων επεξεργάζεται ίσως την πιο ακριβή μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό στον κόσμο. Μάλιστα, θα είναι κατασκευασμένη από χρυσό και θα έχει πάνω από 3.500 λευκά και μαύρα διαμάντια. Η τιμή του εκτιμάται σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz», το βάρος μιας τέτοιας μάσκας θα είναι 270 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 100 φορές όσο το βάρος μιας συνηθισμένης χειρουργικής μάσκας.

​Ο σχεδιαστής Ισαάκ Λεβί, ο οποίος κατέχει την εταιρεία Yevel, ανέφερε στη «Haaretz» ότι ο αγοραστής της είναι ένας Κινέζος επιχειρηματίας που ζει στις ΗΠΑ.

Αν και μια τόσο ακριβή μάσκα μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά ακριβή, όταν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο είναι άνεργοι και πολλές χώρες αντιμετωπίζουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παραγγελία έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία του Λεβί.

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε το εξής:

«Είμαι χαρούμενος που αυτή η μάσκα μάς έδωσε αρκετή δουλειά ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως αυτές τώρα».


sputnik/photo unsplash