Η γιγαντιαία εκτυφλωτική λάμψη πάνω από τον Καναδά, το 1949…

Tον Οκτώβριο του 1949, σε τηλεγραφήματα που κατέφταναν από το Τορόντο του Καναδά, γινόταν λόγος για μια γιγαντιαία λάμψη στον ουρανό. Το φαινόμενο, το οποίο, από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην πόλη Τιμαγκάμι, 500 χιλιόμετρα βορείως του Τορόντο, χαρακτηρίστηκε ως μια εκτυφλωτική λάμψη, είχε προκαλέσει απορίες στους Καναδούς ειδικούς. Η κυανόλευκη λάμψη, η οποία, […]

Tον Οκτώβριο του 1949, σε τηλεγραφήματα που κατέφταναν από το Τορόντο του Καναδά, γινόταν λόγος για μια γιγαντιαία λάμψη στον ουρανό.

Το φαινόμενο, το οποίο, από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην πόλη Τιμαγκάμι, 500 χιλιόμετρα βορείως του Τορόντο, χαρακτηρίστηκε ως μια εκτυφλωτική λάμψη, είχε προκαλέσει απορίες στους Καναδούς ειδικούς.

Η κυανόλευκη λάμψη, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρία, έμοιαζε με ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα απίστευτης έντασης, εθεάθη στις 05:00, ώρα Γκρίνουιτς, της 14ης Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς.

Εκτός από το Τορόντο και το Τιμαγκάμι, το φαινόμενο έγινε επίσης αντιληπτό από το Αστεροσκοπείο Ντάνλαπ, καθώς και από κατοίκους άλλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου του Μάλτον.

Όλοι οι παρατηρητές του φαινομένου τόνιζαν το πρωτοφανές της λάμψης αυτής. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει ότι έμοιαζε με τεράστιο κομήτη, ενώ άλλος με γιγαντιαίο πύραυλο.

Καμία εξήγηση δεν μπορούσε να δοθεί σχετικά με τη φύση του περιστατικού, αν δηλαδή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο ή αν προκλήθηκε από ανθρώπινη δραστηριότητα ή από κάποια άλλη παρέμβαση.

Οι ειδικοί του καναδικού εργοστασίου ατομικής ενέργειας στο Τσωκ Ρίβερ, πλησίον της Οτάβα, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια εξήγηση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/10/1949…

strangepress

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί