• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αντεπίθεση της Plus Size μπαλαρίνας με τα 500 χιλιάδες likes! (ΦΩΤΟ)

Η αντεπίθεση της Plus Size μπαλαρίνας με τα 500 χιλιάδες likes! (ΦΩΤΟ)

plus size
Tα φαινόμενα bullying σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί εν έτει 2020.

Φυσικά, πολλά δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει και τα πρότυπα ομορφιάς αναδιαμορφώνονται μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, με την ευκολία που δίνουν στον καθένα τα social media να γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι, τέτοια φαινόμενα καλά κρατούν, κάνοντας τους περισσότερους ν’ απορούμε πότε επιτέλους θα σταματήσουν δια παντός τα προσβλητικά σχόλια για ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται σε απαρχαιωμένα στερεότυπα.

Η 29χρονη Κλόι Έλιοτ, λοιπόν, πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογα trolls. Η plus size influencer με τους χιλιάδες followers στο Instagram στην αρχή του έτους δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες της και βίντεο από τα μαθήματα μπαλέτου που έκανε, για να έρθει αντιμέτωπη με κενούς users, οι οποίοι ξεκίνησαν να βγάζουν άφθονη χολή, λέγοντας ότι οι plus size γυναίκες δεν μπορούν να χορέψουν.

Μάλιστα, η ίδια συνεργάστηκε και με τη Nike για μια καμπάνια, η οποία βραβεύτηκε στα Blogosphere Awards, σχετικά με την αποδοχή και την κατάρριψη ταμπού, με τις φωτογραφίες να στέλνουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Cosmopolitan, η Κλόι διαγνώστηκε στα early 20s με Ψωριασική Αρθρίτιδα, η οποία της επέβαλε να κάνει μόνο ασκήσεις που δε θα ήταν επίπονες για το σώμα της «Ξεκίνησα με γιόγκα και ύστερα συνέχισα με stretching και ύστερα μπαλέτο και ασκήσεις στην μπάρα. Με βοηθάει στη συγκέντρωση και ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή μου, όταν βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται» υπογραμμίζει η Κλόι στο γνωστό περιοδικό, προσθέτοντας ότι το μπαλέτο δυνάμωσε τους μύες της και τη βοήθησε να βελτιώσει και την ψυχολογία της.

Στο Instagram, ωστόσο, πολλοί ήταν οι haters-παντογνώστες που έσπευσαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η Κλόι δεν μπορεί να κάνει μπαλέτο, επειδή δε φοράει XS. «Μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ μεγαλόσωμη για να μπορώ να χορεύω και ότι δε θα μπορούσα ποτέ να σταθώ στις πουέντ, ότι δεν είχα χάρη. Σε κάποια σχόλια που έλεγαν ότι δε μου αξίζει να χορεύω επειδή έχω αυτό το σώμα. Δέχτηκα ακόμα και απειλές για τη ζωή μου. Και όλα αυτά επειδή είμαι μια plus size γυναίκα που τόλμησα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο».

bovary/ photo instagram screenshot