• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Εξωτική” λιχουδιά: Ζαχαροπλαστείο προσφέρει τζιτζίκια με επικάλυψη σοκολάτας (vid)

“Εξωτική” λιχουδιά: Ζαχαροπλαστείο προσφέρει τζιτζίκια με επικάλυψη σοκολάτας (vid)

Τόσα δισεκατομμύρια τζιτζίκια που εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, όπως φαίνεται.

Μετά την εμφάνιση δισεκατομμυρίων τζιτζικιών στις ΗΠΑ, ένα ζαχαροπλαστείο εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και τα συμπεριλαμβάνει στο περίεργο μενού του.
Έτσι μια “φαεινή” ιδέα είχε το κατάστημα γλυκών Chouqette στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, προσφέροντας αυτά τα άκρως “εξωτικά” σοκολατάκια με γέμιση… τζιτζίκι.

«Αρχικά το έκανα ως αστείο και μετά συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι ήθελαν να τα αγοράσουν. Έτσι ξεκινήσαμε να τα φτιάχνουμε και τώρα έχουμε πουλήσει εκατοντάδες δεκάδες από αυτά», δήλωσε η ιδιοκτήτρια και της Σάρα Ντόιερ.Σε όλο το μήκος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, τα τζιτζίκια του είδους Brood X έχουν ξυπνήσει από τον 17ετή “ύπνο” τους και σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να τραγουδήσουν το τραγούδι τους και να ζευγαρώσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, ανάλογα με τον καιρό.

Τα τζιτζίκια είναι τόσο πολλά αυτή τη στιγμή και η Σάρα έχει βάλει τους υπαλλήλους της να τα κυνηγούν.

«Έχω βάλει τους υπαλλήλους μου να είναι εκεί έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δεν είναι στο μαγαζί. Και τα παίρνουν από τα δέντρα και μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη», ανέφερε η ιδιοκτήτρια.
Όσο για τη γεύση τους; Η Σάρα το περιέγραψε ως εξής: «Έχει λίγο από καρύδι, είναι λίγο λαστιχωτό, κυρίως τραγανό και στη συνέχεια βγάζει λίγο κανέλα και σοκολάτα. Είναι πεντανόστιμο. Είναι σαν καρύδι με φτερά».

sputnik/ photo vid screenshot