Η ανώνυμη εταιρεία στο Guangzhou, στην επαρχία Guangdong της Κίνας, δημοσίευσε πρόσφατα μια αγγελία για μια θέση εργασίας στο διοικητικό της προσωπικό. Απαιτούσε εργασιακή εμπειρία και εξοικείωση με λογισμικό γραφείου και αποζημιωνόταν με μηνιαίο μισθό έως και 4.000 γιουάν.
Ωστόσο, αυτό που τράβηξε πραγματικά την προσοχή των ανθρώπων ήταν μια σύντομη γραμμή που ζητούσε από τους ανθρώπους να μην υποβάλουν τα βιογραφικά τους αν τύχαινε να γεννηθούν τη χρονιά του σκύλου. Η ανάρτηση πυροδότησε διαμάχη στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν την εταιρεία για διακρίσεις, αλλά μια πηγή από το εσωτερικό της οργάνωσης αποκάλυψε ότι το αφεντικό γεννήθηκε τη χρονιά του δράκου και πιστεύει ότι δεν είναι συμβατός με ανθρώπους που γεννήθηκαν τη χρονιά του σκύλου.
«Η πρόσληψη υπαλλήλων που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου θα είναι επιζήμια για την ανάπτυξη της εταιρείας, επομένως τονίζει ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει καν να μπουν στον κόπο να υποβάλλουν βιογραφικά», εξήγησε η ανώνυμη πηγή , προσθέτοντας ότι δεν ισχύουν άλλοι ειδικοί περιορισμοί.
Οι διακρίσεις δεν είναι ακριβώς ασυνήθιστες στην κινεζική αγορά εργασίας, αλλά ο παραλογισμός της «ζωδιακής διάκρισης» πυροδότησε οργή στους χρήστες του Διαδικτύου, με πολλούς να συμβουλεύουν όσους γεννήθηκαν τη χρονιά του σκύλου να μηνύσουν την εταιρεία.
«Πάντα πίστευα ότι ήταν δύσκολο να βρω δουλειά μετά τα 35 μου, αλλά δεν περίμενα ότι το ζώδιό μου θα ήταν το πρόβλημα», έγραψε ένα άτομο.
«Τι φταίει που γεννήθηκα τη χρονιά του σκύλου; Δεν έχω λύσσα», σχολίασε κάποιος άλλος.
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει η δεξιά βουλευτής που «αποκήρυξε δημόσια» ο Τραμπ
- Τους κάνουν… αλκοτέστ στην είσοδο εργοστασίου! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιωάννινα – Λίνα Μενδώνη: Η χειροτεχνία είναι επάγγελμα, δημιουργική απασχόληση και μέσο οικονομικής αυτοτέλειας
- Ο Λίβανος θα προσφύγει στο Σ.Α. του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ – Αυτός είναι ο λόγος
- Βατικανό: Επιστρέφει στον Καναδά 62 τεχνουργήματα που ανήκουν σε αυτόχθονες
- Πληθαίνουν τα δίποδα ρομπότ-ντελίβερι στους δρόμους της Μόσχας, vid
- Ιταλία: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, vid
- Πρώτη καταδίκη με τον νέο νόμο για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Φυλάκιση με αναστολή για 23 άτομα
- Ταξίδι Ζελένσκι στην Αθήνα: Αγωνία για το τι θα ζητήσει (και ίσως πάρει) – Οι τελευταίες πληροφορίες
- 40η Philoxenia: Τι είναι η «Κερκινέλλα» που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ









