Εταιρεία στην Κίνα ζητάει φωτογραφίες από τα κινητά των εργαζομένων, για να ελέγχει πόση μπαταρία καταναλώνουν

Ο πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε πως η μέθοδος αυτή δεν είχε να κάνει με την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αλλά για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι δεν τρώνε την ώρα τους στα social media και δεν παίζουν παιχνίδια εν ώρα εργασίας.

Η Κίνα δεν φημίζεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ύστερα από όλα αυτά τα αποτρόπαια που έχουμε δει μέσω βίντεο με τις αρπαγές των πολιτών και την “αιχμαλώτιση” τους σε στρατόπεδα καραντίνας, έρχεται η είδηση για την εταιρεία που θέλει να ελέγχει ακόμα και το πόση μπαταρία καταναλώνουν οι εργαζόμενοι της στο κινητό τους εν ώρα εργασίας.

Η εταιρεία αυτή εδρεύει στην πόλη Γουχάν. Στην πόλη όπου ξέσπασε ο κορονοϊός. Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν ζητάει από τους υπαλλήλους της, να στέλνουν στιγμιότυπο από την οθόνη του κινητού τους, ώστε να βλέπουν πόσο μπαταρία έχουν καταναλώσει εν ώρα εργασίας.

Την αποτρόπαια αυτή απόφαση, η οποία φαίνεται πως πάρθηκε γιατί οι πωλήσεις δεν πάνε καλά και η εργοδοσία κατηγορεί τους υπαλλήλους, έγινε γνωστή από έναν υπάλληλο της, μέσω των social media.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν ποικίλα, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για καταπάτηση της ιδιωτικότητας και άλλους να παροτρύνουν τους εργαζόμενους να βρουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.”

Κάποιοι τρίτοι, βρήκα τη λύση και πρότειναν πως θα μπορούσαν να έχουν ένα δεύτερο κινητό μαζί τους και να στέλνουν το στιγμιότυπο οθόνης με την ένδειξη της μπαταρίας από αυτό.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος της εταιρείας φαίνεται πως εξέδωσε δήλωση επεξηγώντας πως η μέθοδος αυτή δεν είχε να κάνει με την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των υπαλλήλων του, αλλά με την αύξηση της παραγωγικότητας, διασφαλίζοντας ότι δεν τρώνε την ώρα τους στα social media και δεν παίζουν παιχνίδια εν ώρα εργασίας.

Οι κινεζικές εταιρείες γενικότερα μονοπωλούν το ενδιαφέρον με τις αποφάσεις τους, καθώς πρόσφατα, θυμίζουμε πως μία άλλη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα βάλει χρονοδιακόπτη στην τουαλέτα.

(gazzetta. gr / photo: video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί