• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επτάχρονος το είχε για δύο χρόνια σφηνωμένο στη μύτη του!

Επτάχρονος το είχε για δύο χρόνια σφηνωμένο στη μύτη του!

kid play
Δύο ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρούνταν ο επτάχρονος με αυτό που είχε σφηνώσει στη μύτη του μέχρι που τελικά έπεσε μόνο του αποφράσσοντας το ρουθούνι του.

Ο επτάχρονος Σαμίρ Ανουάρ από το Ντούνεντι της νότιας Ζηλανδίας είχε βάλει το μικρό κομμάτι Lego – πιθανότατα το χέρι από ένα κουκλάκι – στη μύτη του το 2018. Σύμφωνα με το iefimerida, o πατέρας του κι η σύζυγός του ανησύχησαν όταν το παιδί τους είχε πει τι είχε συμβεί και τον πήγαν σε γιατρό, αλλά εκείνος δεν το βρήκε, και τους καθησύχασε ότι το μικρό πλαστικό θα διαλυθεί από το πεπτικό σύστημα του Σαμίρ.

Το παιδί δεν διαμαρτυρόταν για πόνους κι έτσι οι γονείς του ξέχασαν γρήγορα το περιστατικό μέχρι χθες το βράδυ, που συνέβη το «απίστευτο».

Ο μικρός ξάπλωσε πάνω από μια πιατέλα με κεκάκια κι άρχισε να παίρνει βαθιές εισπνοές για να απολαύσει την οσμή τους, αλλά αισθάνθηκε πόνους στη μύτη του. Η μητέρα του νόμισε ότι ο Σαμίρ είχε ρουφήξει κάποια ψίχουλα στο ρουθούνι και τον βοήθησε να φυσήξει δυνατά. Αλλά αντί για ψίχουλα, βγήκε από μέσα το Lego!

Χαρούμενος που ξαναβρήκε το χαμένο του παιχνιδάκι ο μικρός φώναξε στους γονείς του: «Μαμά, το βρήκα το Lego. Μου λέγατε ότι δεν ήταν εκεί, αλλά να που ήταν»! Και δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όταν ήταν τριών ετών είχε βάλει στη μύτη του ένα ψεύτικο μαργαριτάρι, που όμως κατάφερε να το βγάλει ο πατέρας του.

Το 2018 μια ομάδα Αυστραλών και Βρετανών γιατρών κατάπιαν κομμάτια Lego και χρονομέτρησαν πόσο θα διαρκούσε για να περάσουν από το πεπτικό τους σύστημα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους γονείς που ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις της κατάποσης από τα άτακτα παιδιά τους.

photo unsplash