• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! Ομοιώματα πλοίων στην… Τάκλα Μακάν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! Ομοιώματα πλοίων στην… Τάκλα Μακάν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Κίνα έχει πάει την εκπαίδευση και τις δοκιμές της για τα όπλα και τις τακτικές που αναπτύσσει με αποδέκτη το... Αμερικανικό Ναυτικό σε άλλο  επίπεδο καθώς έχει κατασκευάσει επίπεδα ομοιώματα αμερικανικών κύριων σκαφών επιφανείας στην έρημο Τάκλα Μακάν.

Πιο συγκεκριμένα, σε ισοπεδωμένες εκτάσεις οι οποίες έχουν καλυφθεί με τσιμέντο και άσφαλτο, στο μέσω της ερήμου, έχουν βαφτεί, για να ξεχωρίζουν ή καλύτερα καλυφθεί με άσφαλτο, και σε αυτές έχουν σχεδιαστεί οι υπερκατασκευές αμερικανικών πλοίων όπως είνaι αυτές των αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke.

Επίσης, αναφέρεται ότι αρκετά ομοιώματα πλοίων έχουν κατασκευαστεί και μεταφέρονται στην τεράστια περιοχή της ερήμου μέσω σιδηροδρομικής γραμμής που διανύει την έρημο και χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Οι φωτογραφίες που παραθέτει το Αμερικανικό Ναυτικό, είναι ενδεικτικές του πεδίου βολής και δοκιμών των Κινέζων.

Οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν όπλα, όπως οι υπερηχητικοί βαλλιστικοί αντιπλοϊκοί πύραυλοι που έχουν αναπτύξει και θεωρούνται επικίνδυνοι για τα εχθρικά σκάφη αλλά και τακτικών προσβολής αυτών με πολλαπλά άλλα μέσα και πυραύλους με σκοπό τη βελτίωση τόσο των όπλων όσο και των τακτικών.

Ακόμα ένας λόγος χρησιμοποίησης της περιοχής είναι ότι η περιοχή είναι αρκετά μακριά από τα σινικά παράλια στα οποία είναι συγκεντρωμένα και τα περισσότερα από τα όπλα των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα δοκιμών σε ικανές αποστάσεις, όπως θα γίνει σε μία πραγματική σύρραξη με πεδίο αντιπαράθεσης τον Ειρηνικό ο οποίος είναι μία τεράστια θαλάσσια έκταση.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: USNI/ Maxar  Technologies

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.